https://www.high-endrolex.com/10 Ректор, науково-педагогічні працівники, ветерани та курсанти НУЦЗУ стали учасниками заходів з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

14.12.2015
НУЦЗУ

Ректор, науково-педагогічні працівники, ветерани та курсанти НУЦЗУ стали учасниками заходів з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Слово «чорнобиль» назавжди залишиться у пам’яті людей як символ великого лиха, мужності, відчайдушності й героїзму тих, хто з честю виконав свій обов’язок при гасінні пожеж та ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
14-е грудня згідно з Указом Президента України № 945/2006 від 10 листопада 2006 року визнано Днем вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Саме цього дня було закінчено будівництво саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком, саме цього дня відзначається мужність, самовідданість і високий професіоналізм тих, хто, ризикуючи власним життям, вступив у жорстоку боротьбу з вогняною стихією та її наслідками. Події 29-річної давності назавжди залишаться у серцях і пам’яті прийдешніх поколінь. Ця катастрофа є болем і проблемою всієї громадськості. Минають роки, і з’являються все нові і нові факти, що ще повніше відображають ті сумні й трагічні події. У вересні 1986 року десять курсантів другого курсу на той час Харківського пожежно-технічного училища МВС СРСР на чолі із курсовим офіцером пожежного училища, лейтенантом внутрішньої служби Валерієм Косоговим брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. „Наші герої ” – так називали їх в училищі після прибуття зі страшної зони відчуження. Вони так не вважали – просто добросовісно виконували свій службовий обов’язок. На жаль, у 2007 році, пішов із життя Валерій Косогов. Світла йому пам'ять!
Розпочався День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в Національному університеті цивільного захисту України з проведення державно-правових інформувань на курсах за темою «Ваш подвиг у Чорнобилі навічно в пам'яті народу» із запрошенням учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
Зранку цього дня ректор університету генерал-лейтенант служби цивільного захисту Володимир Садковий, шанований ветеран пожежної охорони та навчального закладу Володимир Палюх, а також науково-педагогічні працівники НУЦЗУ – учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС взяли участь у загальноміських заходах з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Так, у Сквері Пожежному на Полтавському шляху та у Молодіжному парку до підніжжя монумента загиблим пожежним та Пам’ятного знака жертвам Чорнобильської катастрофи було покладено квіти. Курсанти 2-го курсу факультету пожежної безпеки університету взяли участь у ритуалі несення почесної варти біля Пам’ятника Чорнобильцям у Київському районі міста Харкова. Також у ці дні у бібліотеках навчального закладу було проведено книжкові тематичні виставки, присвячені героїзму ліквідаторів аварії на ЧАЕС.
Пригадуючи ті жахливі дні, ми схиляємо голову перед світлою пам’яттю про загиблих, котрі у відсвітах Чорнобиля назавжди увійшли у безсмертя, і віддаємо данину живим! Міцного здоров’я, шановні ліквідатори, мирного неба, добробуту і благополуччя Вам і Вашим родинам!

Вікторія Коленко, НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10