https://www.high-endrolex.com/10 В Національному університеті цивільного захисту України презентовано навчально-науково-виробничий центр | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

27.11.2015
НУЦЗУ

В Національному університеті цивільного захисту України презентовано навчально-науково-виробничий центр

27 листопада в Національному університеті цивільного захисту України відбулася презентація навчально-науково-виробничого центру, до складу якого увійшли науковий відділ з проблем державної безпеки, науковий відділ з проблем управління у сфері цивільного захисту.
На сьогодні діє спеціалізована вчена рада із захисту кандидатських дисертацій за спеціальністю "Механізми державного управління", яку було відкрито за рішенням Атестаційної колегії МОН України 16 травня 2014 року і протягом її функціонування було захищено 20 дисертаційних робіт, ад'юнктура з державного управління. За підтримки керівництва Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Національного університету цивільного захисту, рішенням колегії МОН України від 29 вересня 2015 було відкрито докторантуру за спеціальністю "Механізми державного управління". Також виходить збірник наукових праць "Вісник НУЦЗУ: Серія державне управління" як фаховий, діють укладені договори з такими університетами, як Херсонський національний технічний, Чорноморський університет ім. П.Могили, Дніпропетровський аграрно-економічний університет, Сумський національний університет, Хмельницький університет управління і права, Поморська академія (Бєлосток Польща).
Кафедра публічного управління у сфері цивільного захисту здійснила перший набір магістрів за спеціальністю "Державне управління" на контрактній основі в кількості 36 осіб.
Наразі триває робота в програмі ТЕМПУС. Науковці центру виконують модульну програму у рамках проекту імені Жана Моне ( це одна із освітніх програм Європейського Союзу, мета якої полягає в підвищенні рівня знань і поінформованості суспільства в ЄС та поза його межами з питань європейської інтеграції, через стимулювання викладання, дослідницької діяльності). Після пробної програми науковці центру отримали дозвіл на співпрацю та роботу над грантовою програмою, директором якої є проректор з наукової роботи університету Володимир Андронов, науковим керівником - начальник центру Світлана Домбровська. Світлана Домбровська також входить до складу робочої групи МОН України та Національної агенції з питань державної служби України з розробки новітніх освітніх стандартів з публічного адміністрування та управління.
Співробітники центру на основі проекту МОН України розробили паспорт спеціальності "Державне управління у сфері державної безпеки". Працівники наукового відділу з проблем державної безпеки працюють над оформленням документів для подання в МОН України щодо затвердження даного паспорту.
Як зазначила начальник навчально-науково-виробничого центру доктор державного управління Світлана Домбровська, наразі триває робота з підготовки і проведення Всеукраїнської науково-практичної конференції "Державне управління у сфері цивільного захисту: наука, освіта практика", яка відбудеться в університеті 28-29 квітня 2016року, семінару-тренінгу "Вирішення державних конфліктів" за програмою Жан Моне під керівництвом провідного наукового співробітника центру Володимира Стрельцова, який пройде у березні 2016 року, а також надано необхідні документи до Міжнародного бюро реєстрації, що знаходиться у Парижі ( Франція) для міжнародного індексу реєстрації збірника наукових праць "Вісник НУЦЗУ: Серія державне управління".


Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото - Ігоря Котова

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10