https://www.high-endrolex.com/10 Ще один крок до віртуальної реальності в освітньому процесі НУЦЗУ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

20.11.2015
НУЦЗУ

Ще один крок до віртуальної реальності в освітньому процесі НУЦЗУ

У Національному університеті цивільного захисту України було презентовано заняття в середовищі інтерактивної дошки за темою «Розрахунок сил та засобів при гасінні пожеж в резервуарах». Це спільний програмний продукт, розроблений науково-педагогічними працівниками центру інформаційних технологій і кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт і наразі впроваджений в навчальний процес. Учасниками заняття стали курсанти 5-го курсу факультету оперативно-рятувальних сил університету. Захід пройшов у формі ділової гри. Функціональні можливості інтерактивної дошки дозволили створити віртуальну реальність та надати змогу курсантам приймати рішення і відпрацьовувати їх при ліквідації віртуальної пожежі від імені начальників підрозділів, які прибули на її гасіння.
Програмне забезпечення інтерактивної дошки надало можливість максимально наблизити ситуацію до реальної, а також курсанти змогли погоджувати рішення з колегами, побачити результати своїх дій.
Як зазначив начальник центру інформаційних технологій Михайло Піксасов, таке заняття стало ще одним кроком до активного впровадження в навчальний процес можливостей сучасних інформаційних технологій, а саме: інтерактивного мультимедійного навчального контенту, - що дозволяє проводити заняття з відображенням віртуальної реальності та використовувати інтерактивне моделювання ситуації.

 


Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ


 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10