https://www.high-endrolex.com/10 Володимиру Палюху – легенді пожежної охорони – 80 | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

03.11.2015
НУЦЗУ

Володимиру Палюху – легенді пожежної охорони – 80

3 листопада шанований ветеран пожежної охорони, Національного університету цивільного захисту України Володимир Григорович Палюх відзначає свій Ювілей. Сьогодні його вітають представники Державної служби України з надзвичайних ситуацій, ГУ (У) ДСНС України в областях, Всеукраїнської Асоціації ветеранів війни та МНС України, керівництво області й міста, наукових установ, підприємств і організацій, а також науково-педагогічні працівники, курсанти та студенти Національного університету цивільного захисту України.
Пожежна охорона України нараховує у своїх шеренгах дуже багато талановитих, відданих справі вогнеборців. І до когорти найдостойніших можна впевнено зарахувати Володимира Григоровича Палюха, доцента, старшого наукового співробітника відділу науково-методичного забезпечення професійної освіти науково-методичного центру навчальних закладів ДСНС. Ім’я цієї заслуженої, скромної та порядної людини знають не тільки в Україні, а й далеко за її межами. Від районного пожежного інспектора до начальника Управління пожежної охорони Харківської області, згодом - ректора Харківського пожежно-технічного училища, а з 1994 року до грудня 1998 – ректора Харківського інституту пожежної безпеки МВС України – такий славний життєвий шлях полковника Палюха.
Сьогодні сивочолий ветеран, але водночас, енергійний, сповнений оптимізму та життєлюбства, полковник Палюх відзначає своє 80-річчя. Але вік зовсім не підвладний над цим офіцером: він і досі залишається в однострої зі своїми однодумцями та вихованцями, передаючи їм свій багатющий вагомий досвід.
Все своє життя шановний Володимир Григорович присвятив складній, небезпечній, але благородній та відповідальній справі – рятуванню людей у будь-яких надзвичайних ситуаціях, надійному захисту їх життя та здоров’я від підступного ворога – вогню, вихованню великої когорти справжніх фахівців своєї справи. Велика кількість успішно ліквідованих пожеж та врятованих людей – найкраще підтвердження його вкладу у становлення та зміцнення нашої держави. Володимир Палюх - один із перших, хто відгукнувся на трагедію, що сталася на Чорнобильській АЕС, не шкодуючи ні сил, ні здоров’я, виконував свій службовий обов’язок, за що отримав одну із найвищих державних нагород - Почесну Грамоту Президії Верховної Ради РСР. Шановний Володимир Григорович є одним із фундаторів найпершого навчального закладу пожежно-технічного профілю на Україні, є почесним професором Національного університету цивільного захисту України.
За більш ніж 65-річну працю в пожежній охороні і особливо на керівних посадах, Володимир Григорович Палюх доклав багато зусиль для зміцнення протипожежного захисту держави, покращення матеріально-технічної бази Харківського гарнізону пожежної охорони, створення належних умов для навчання та практичної підготовки курсантів. Він удостоєний багатьох міжнародних і державних нагород.
У день 80-річчя бажаємо шанованому Володимиру Григоровичу міцного здоров’я, творчого натхнення, миру і злагоди! Хай завжди у його домі панує добро, затишок, українська щирість і людяність, а серце зігріває тепло людської подяки за добрі справи!

 

Вікторія Коленко, Національний університет цивільного захисту України, фото - Ігоря Котова





 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10