https://www.high-endrolex.com/10 Понад 300 школярів із різних регіонів України стали гостями Національного університету цивільного захисту України | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

31.10.2015
НУЦЗУ

Понад 300 школярів із різних регіонів України стали гостями Національного університету цивільного захисту України

31 жовтня в Національному університеті цивільного захисту України пройшов день відкритих дверей. Зранку до вищого навчального закладу Державної служби України з надзвичайних ситуацій з’їхалося понад 300 школярів з різних регіонів України. Майбутні абітурієнти із Дніпропетровської, Чернігівської, Миколаївської, Полтавської, Сумської, Харківської областей виявили бажання стати рятувальниками. Багато з них прибули із Донецького і Луганського регіонів.
Знайомство майбутніх абітурієнтів, їх батьків та гостей із найстарішим в Україні вищим навчальним закладом пожежно-рятувального профілю розпочалося у головному корпусі навчального закладу. На навчально-спортивному комплексі університету присутні ознайомились із презентаціями та досягненнями факультетів і науково-дослідних лабораторій навчального закладу, із виставкою навчально-методичної літератури для абітурієнтів.
Присутні мали змогу отримати вичерпну інформацію від представників презентаційно-консультативного пункту та безпосередньо науково-педагогічних працівників кафедр щодо питань вступу до навчального закладу та реєстрації майбутніх абітурієнтів за спеціальностями «Цивільний захист», «Хімічна технологія», «Психологія», «Пожежна безпека», «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування», «Охорона праці».
Майбутні абітурієнти ознайомились зі славною історією першого в Україні вищого навчального закладу пожежно-рятувального профілю, що має за плечима 87-річний досвід підготовки майбутніх рятувальників, славними традиціями університету, його випускниками, навчально-матеріальною базою, умовами вступу та навчання. Також потрапили до сучасно обладнаних навчальних аудиторій і дослідних лабораторій, мультимедійних класів, укомплектованих бібліотек, затишного гуртожитку, спальних приміщень навчального закладу. У клубі навчального закладу для присутніх було презентовано перегляд фільму про життєдіяльність НУЦЗУ, а також відбулася зустріч гостей дня відкритих дверей із керівництвом університету.
Перший проректор з навчальної та методичної роботи університету полковник служби цивільного захисту Олег Назаров зазначив: «Сьогодні до навчального закладу прибуло багато відвідувачів. Це стало вже традиційним і свідчить про велику зацікавленість молоді в отриманні професії рятувальника. Юнаки та дівчата хочуть бути причетними до мужньої і відповідальної професії».
Серед питань, які хвилювали батьків майбутніх курсантів, були перелік дисциплін, за якими потрібно складати ЗНО, аби поступити до університету на той чи інший факультет, відповідність якості освіти європейським стандартам та можливість стажування за кордоном. Таку можливість дає представництво НУЦЗУ в Європейській асоціації університетів. У доброзичливій та теплій атмосфері відбулася бесіда між керівництвом навчального закладу та майбутніми абітурієнтами.
Автобусами гості дістались до навчально-тренувального полігону університету по вулиці Баварській, 7. Вони стали очевидцями показових навчань з відпрацювання вправ щодо «пересування рятувальників по горизонтальній переправі»; організації розмінування території від вибухонебезпечних предметів; ліквідації наслідків хімічної аварії, рятувальних робіт на воді; саморятування з навчальної вежі, демонстрації теплодимокамери. Майбутні абітурієнти та гості заходу побачили можливості пожежно-рятувальної техніки у дії.
«Я вражений побаченим, - ділиться майбутній випускник дніпропетровської середньої загальноосвітньої школи Сергій Мунін. – Мене особливо зацікавив факультет пожежної безпеки. У майбутньому хочу запобігати будь-яким надзвичайним ситуаціям. Беззаперечно, краще небезпеку попередити та запобігти їй. Сьогодні вже відчуваю свою причетність до обраної професії».
Катерина Дашкевич, випускниця полтавської середньої загальноосвітньої школи, наголошує на виключно благородній професії практичного психолога. «Знаю і люблю біологію. Хочу бути лікарем людських душ. – зазначає дівчинка. – Це ж так почесно і відповідально - турбуватися про людей та допомагати їм у скрутних ситуаціях».
Після побаченого та почутого гості із задоволенням смакували «курсантською» їжею - смачним кулішем.

 

Вікторія Коленко, Національний університет цивільного захисту України, фото – Ігоря Котова

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10