https://www.high-endrolex.com/10 В Національному університеті цивільного захисту України фахівці з різних регіонів нашої держави обговорили питання щодо забезпечення пожежної та техногенної безпеки | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

30.10.2015
НУЦЗУ

В Національному університеті цивільного захисту України фахівці з різних регіонів нашої держави обговорили питання щодо забезпечення пожежної та техногенної безпеки


29-30 жовтня в Національному університеті цивільного захисту України пройшла Всеукраїнська науково-практична конференція «Забезпечення пожежної та техногенної безпеки». До Харкова з’їхались майже 200 науковців, провідних вчених з різних регіонів нашої держави. У науковому форумі взяли участь фахівці у сфері пожежної та техногенної безпеки, представники Департаменту державного нагляду у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту ДСНС України, Головних управлінь та Управлінь ДСНС України в областях, науковці з 12 вищих навчальних закладів України, серед яких - Харківській національний університет імені В.Н. Каразіна, Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", Львівський державний університет безпеки життєдіяльності, Харківський університет Повітряних Сил ім. І. Кожедуба. Придніпровська державна академія будівництва та архітектури, м. Дніпропетровськ; Національний університет оборони України м. Київ; Головні управління та Управління ДСНС України у Харківській, Миколаївській, Чернігівській областях; Академія ГЕЦЕ ТОВ «ГЕЦЕ Україна», Німеччина; АТ «Охорона і безпека», м. Харків; ТОВ «Пожтехніка України», м. Київ.
Велику зацікавленість у конференції виявили підприємства та організації, які пов’язані з виробництвом продукції протипожежного призначення: фірма «ГЕЦЕ» з Німеччини, ТОВ «Пожтехніка України» м. Київ та багато інших.
Вітали присутніх проректор з наукової роботи університету полковник служби цивільного захисту Володимир Андронов та начальник факультету пожежної безпеки полковник служби цивільного захисту Микола Удянський та бажали всім учасникам плідної роботи.
На пленарному засіданні обговорювались питання щодо оптимізації систем державного нагляду (контролю) у сфері пожежної безпеки, особливостей забезпечення протипожежного захисту підрозділів при їх розташуванні в польових умовах з урахування досвіду проведення АТО на сході країни, вимог новітніх нормативних сучасних документів в галузі пожежної безпеки та інші.
В роботі конференції взяли участь понад 200 фахівців з 30 відомств та організацій України, а також Німеччини, із них - 23 доктори наук та професори, 105 кандидатів наук, доцентів та старших наукових співробітників, якими представлено 104 тези доповідей.
Надалі робота наукового форуму пройшла у секціях: «Пожежна профілактика технологічних процесів виробництв та техногенна безпека», «Пожежна профілактика у населених пунктах та наглядово-профілактична діяльність», «Системи пожежної та технологічної автоматики».
Представники наукового форуму після завершення конференції ухвалили резолюцію, в якій визначили, що основними пріоритетами у сфері пожежної та техногенної безпеки слід вважати подальший розвиток наукових досліджень з актуальних проблем пожежної та техногенної безпеки, продовжити спільні дослідження кафедри пожежної профілактики в населених пунктах НУЦЗУ та кафедри технології кераміки, вогнетривів, скла та емалей Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» у галузі вивчення та випробування властивостей вогнестійких будівельних матеріалів та розробки матеріалів з підвищеними термозахисними та радіаційностійкими властивостями, кафедри автоматичних систем безпеки та інформаційних технологій НУЦЗУ з ТОВ «Пожтехніка України» у сфері розробки та застосування в Україні інноваційних протипожежних систем, продовжити співробітництво кафедр факультету пожежної безпеки університету та ТОВ «ГЕЦЕ Україна» з питань проведення спільних досліджень щодо розробки сучасних систем димовидалення та розширення сфери їх застосування в Україні.
Враховуючи те, що у роботі конференції взяли участь виробники продукції протипожежного призначення, слід розширити представлення їхньої продукції у рамках конференції, запропонувати виробникам продукції протипожежного призначення провести сумісні комплексні дослідження пожежного сповіщувача, принцип роботи якого базується на ефекті хемоіонізації.
Як зазначив начальник факультету пожежної безпеки полковник служби цивільного захисту Микола Удянський, наступна конференція повинна пройти у статусі міжнародної.

 

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото - Ігоря Котова

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10