https://www.high-endrolex.com/10 Науковець НУЦЗУ взяла участь у роботі ХІІ Міжнародної наукової конференції «Слов’янські літератури в контексті світової», яка відбулася в Білоруському державному університеті | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

28.10.2015
НУЦЗУ

Науковець НУЦЗУ взяла участь у роботі ХІІ Міжнародної наукової конференції «Слов’янські літератури в контексті світової», яка відбулася в Білоруському державному університеті

22–24 жовтня 2015 року на філологічному факультеті Білоруського державного університету відбулася ХІІ Міжнародна наукова конференція «Слов’янські літератури в контексті світової», присвячена 750-річчю одного із засновників італійської літератури Данте Аліг’єрі та 85-річчю видатного білоруського письменника Володимира Короткевича. Під час роботи конференції науковці обговорили такі важливі питання, як «присутність» Данте в слов’янських літературах, творчість В. Короткевича у світовому контексті, оповідні стратегії й дискурсивні практики, реальність і вигадка у художньому тексті, вплив міфу, фольклору й біблійного тексту на літературу, нові жанрові форми й художні засоби в сучасному письменстві, видавнича справа в культурному просторі ХХІ ст. Така багатогранна тематика зумовила безліч цікавих обговорень та дискусій.
Почесними гостями заходу були аташе з культури посольства Італії в Республіці Білорусь Марія Бенемерита, представниця Товариства Данте Аліг’єрі (м. Рим) Альда Анараці, а також відомий французький письменник і дипломат Мішель Луйо, який провів круглий стіл на актуальну тему «Схід і Захід у сучасній французькій літературі».
Національний університет цивільного захисту України на конференції представляла старший викладач кафедри мовної підготовки, кандидат філологічних наук Старова Олена Олександрівна з доповіддю «Месіанський міф в українській міфософській ліриці першої половини ХХ ст.: версія Павла Тичини».
Як зазначила Олена Олександрівна, було надзвичайно цікаво поспілкуватися з колегами з інших країн, поділитися своїми напрацюваннями, обмінятися досвідом і дізнатися, які теми наразі є актуальними у слов’янській філологічній науці.

 


Кафедра мовної підготовки, прес-служба НУЦЗУ
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10