https://www.high-endrolex.com/10 Нормативний документ, розроблений науковцями НУЦЗУ, забезпечить правові основи діяльності водолазної служби ДСНС України | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

28.10.2015
НУЦЗУ

Нормативний документ, розроблений науковцями НУЦЗУ, забезпечить правові основи діяльності водолазної служби ДСНС України

28 жовтня у кризовому центрі Національного університету цивільного захисту України розпочалась робота дводенного виїзного засідання робочої групи водолазної служби ДСНС України.
Науково-педагогічні працівники кафедр пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт, піротехнічної та спеціальної підготовки, курсів рятувальної та спеціальної підготовки навчального закладу разом із представниками водолазних служб з різних регіонів України зібрались з метою обговорення та узгодження пропозицій до проекту «Інструкції з організації та виконання водолазних робочих спусків під час проведення аварійно-рятувальних та спеціальних робіт на водних об’єктах». Розробку нормативного документа проводять науково-педагогічні працівники кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт у рамках науково-дослідної роботи, замовником якої наразі виступає Департамент реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України.
До присутніх звернувся представник замовника науково-дослідної роботи - головний спеціаліст сектора забезпечення діяльності водолазної служби Управління забезпечення оперативно-рятувальних сил цивільного захисту ДСНС України Юрій Василевський. Він наголосив на необхідності розробки нормативного документу, що забезпечить правові основи діяльності водолазної служби ДСНС України, та закликав присутніх до плідної роботи.
Також вітав гостей в стінах університету керівник науково-дослідної роботи «Розроблення інструкції з організації та виконання водолазних робочих спусків під час проведення аварійно-рятувальних та спеціальних робіт на водних об'єктах» – начальник кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт полковник служби цивільного захисту Андрій Лісняк. Він оголосив мету виїзного засідання, порядок його проведення та зазначив, що всебічний розгляд положень інструкції із залученням практичних працівників водолазних служб з різних регіонів нашої держави дозволить забезпечити оптимальне відображення питань з організації та виконання водолазних спусків під час проведення аварійно-рятувальних та спеціальних робіт на водних об’єктах. У перспективі науково-дослідна робота «Розроблення інструкції з організації та виконання водолазних робочих спусків під час проведення аварійно-рятувальних та спеціальних робіт на водних об'єктах» повинна завершитись у листопаді цього року.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото - Андрія Лісняка
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10