https://www.high-endrolex.com/10 16 практичних психологів ДСНС України отримали свідоцтва про підвищення кваліфікації на базі НУЦЗУ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

23.10.2015
НУЦЗУ

16 практичних психологів ДСНС України отримали свідоцтва про підвищення кваліфікації на базі НУЦЗУ

23 жовтня 16 практичних психологів Державної служби України з надзвичайних ситуацій отримали свідоцтва про підвищення кваліфікації на базі Національного університету цивільного захисту України.
12-23 жовтня на базі університету підвищили свою професійну кваліфікацію 16 практичних психологів Державної служби України з надзвичайних ситуацій, що прибули до Харкова з 10 областей нашої держави. Протягом двох тижнів спеціалісти проходили фахову підготовку з психологічного супроводу рятувальників, які задіяні за призначенням у зоні АТО.
Фахівці науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології Науково-дослідного центру навчального закладу знайомили екстремальних психологів із сучасними методами психологічної підготовки рятувальників до дій у зоні АТО, а також проводили виставки, де було продемонстровано науково-методичне забезпечення різних міністерств та відомств за темою «Вклад науковців Слобожанщини у розвиток екстремальної та кризової психології», в яких взяли участь представники Національної гвардії України та Міністерства оборони України – учасники антитерористичної операції. Особливу увагу науковці університету приділили проблемі психологічної реабілітації рятувальників – учасників АТО. Науково-педагогічні працівники кафедри психології діяльності в особливих умовах навчального закладу для слухачів провели заняття з медичної підготовки та психологічної готовності до роботи у зоні АТО.
У рамках підвищення кваліфікації для слухачів начальник кафедри наглядово-профілактичної діяльності Ольга Островерх провела заняття з теми «Сучасна система соціальних гарантій для учасників АТО», а також кожний практичний психолог ДСНС України отримав методичні рекомендації щодо соціальних гарантій учасників АТО, підготовлений викладачем.
Практичні психологи стали учасниками навчальних тренінгів з дисципліни «Вибухотехнічна підготовка», а також опанували алгоритм дій у разі виникнення ситуації, пов’язаної з виявленням вибухонебезпечних предметів або схожих на них, що провів старший викладач кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки Стецюк.
Начальник відділення впровадження психотренінгових технологій науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології Андрій Побідаш провів заняття з психологічної підготовки особового складу, задіяного до виконання завдань за призначенням у зоні проведення антитерористичної операції та ознайомив слухачів з алгоритмом організації процесу психологічного відновлення мешканців населених пунктів, звільнених у ході АТО. Також практичні психологи ознайомились із новітніми та ефективними методами підготовки особового складу до виконання завдань за призначенням у зоні проведення антитерористичної операції. На занятті було презентовано блоки соціально-психологічного тренінгу та їх основний зміст, а також основні етапи практичного впровадження розробленої програми. При ознайомленні з алгоритмом організації процесу психологічного відновлення мешканців населених пунктів, звільнених у ході антитерористичної операції, практичні психологи ДСНС України спільними зусиллями доповнили й уточнили більшість етапів та ключових моментів алгоритму, розробленого лабораторією екстремальної та кризової психології університету. Це впровадження у майбутній роботі є суттєвою та вагомого підтримкою для психологів ДСНС України, що задіяні у наданні психологічної допомоги населенню, яке постраждало у ході проведення АТО.
Доцент кафедри психології діяльності в особливих умовах Антон Швалб провів заняття з використанням психотренінгових технологій з теми «Психологічна готовність до роботи у зоні АТО». Рекомендації викладача стосувались як рятувальників, так і психологів, які залучаються до виконання завдань за призначенням у зоні АТО.
Уперше фахівцям на інтерактивному занятті, проведеному провідним науковим співробітником науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології Наталією Оніщенко, було презентовано проект «Трирівневої системи реабілітаційно-відновлювальних об’єктів Державної системи комплексної реабілітації рятувальників – учасників АТО та членів їх сімей», а також старший науковий співробітник цієї лабораторії Яніна Овсяннікова презентувала діагностичний тренінг як інноваційний метод психологічної допомоги і діагностики негативних психічних станів у представників ризиконебезпечних професій, які виконували свої службові завдання за призначенням у зоні АТО.
Науково-педагогічні працівники кафедри психології діяльності в особливих умовах провели заняття щодо сучасних методів діагностики посттравматичних стресових розладів, особливостей консультування працівників ДСНС України.
Кожний практичний психолог ДСНС України отримав свідоцтво про підвищення кваліфікації на базі Національного університету цивільного захисту України.


Вікторія Коленко, прес служба НУЦЗУ, фото - Ігоря Котова

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10