https://www.high-endrolex.com/10 Майбутні екологи НУЦЗУ стали учасниками виїзного заняття, що відбулося на державному підприємстві "Електроважмаш" | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

22.10.2015
НУЦЗУ

Майбутні екологи НУЦЗУ стали учасниками виїзного заняття, що відбулося на державному підприємстві "Електроважмаш"

7 і 19 жовтня у межах вивчення дисциплини «Екологічна безпека» майбутні екологи 3-го курсу Національного університету цивільного захисту України стали учасниками виїзних занять, що організовані науково-педагогічними працівниками кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки навчального закладу і відбулися на державному підприємстві «Електроважмаш».
Спочатку слухачів ознайомили з історією, продукцією, основними напрямками і перспективами розвитку підприємства під час відвідування музею. Асортимент продукції і кількість країн, з якими співпрацює завод, є дійсно вражаючими!
ДП «Електроважмаш» є провідним підприємством України з розробки та виробництва турбо- і гідрогенераторів, великих електричних машин постійного струму, єдиний в Україні постачальник електрообладнання для залізничного та міського електротранспорту. Завод входить до ряду підприємств, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки України.

Під час відвідування цехів та інших структурних підрозділів заводу під пильним керівництвом робітників управління охорони праці та екологічної безпеки особливу увагу було звернено на газоочисне обладнання, поводження з відходами, ресурсо- і енергозберігаючі технології, що впроваджуються на підприємстві. Студентам і курсантам продемонстрували, як на заводі здійснюється оборотне водопостачання: артезіанську свердловину глибиною 850 м, з якої забирається вода, контрольні свердловини, в яких слідкують за якістю і рівнем води, градирні, що застосовуються для охолодження води перед її повторним поверненням у технологічний цикл.

Студенти і курсанти мали змогу продемонструвати свої знання у сфері екологічної безпеки і, в свою чергу, отримали безцінний практичний досвід і знання із забезпечення екологічної безпеки на одному з  найбільших машинобудівних заводів України.

Марина Сарапіна, доцент кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки, Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10