https://www.high-endrolex.com/10 Начальник кафедри НУЦЗУ увійшов до складу суддівської колегії громадського дитячого руху «Школа безпеки» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

16.10.2015
НУЦЗУ

Начальник кафедри НУЦЗУ увійшов до складу суддівської колегії громадського дитячого руху «Школа безпеки»

2 - 9 жовтня у Києві та Київській області на базі Дитячою оздоровчою центру «Дніпро» та Мобільного рятувального центру ДСІІС України (смт Козіш, Обухівський район) за сприяння Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Міністерства молоді і спорту України пройшов Всеукраїнський дитячо-юнацький табірний збір «Рятувальник» громадського дитячого руху «Школа безпеки». З 4 по 8 жовтня тут зібралися найкмітливіші дітлахи з усіх областей України, аби продемонструвати працівникам ДСНС та освітянам, що уроки безпеки не пройшли дарма.
До суддівської колегії табору «Рятувальник» на етапі «Медицина» увійшов начальник кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки Національного університету цивільного захисту України полковник служби цивільного захисту Ігор Толкунов,
На полігоні Мобільного рятувального центру щодня змагалися більш ніж 200 юнаків і дівчат віком 13-17 років, у різних напрямках порятунку, а це — змагання з видів аварійно-рятувальної роботи в зоні пожежі, у зоні хімічного або радіаційного забруднення та роботи на висотній будівлі, змагання у сфері пошуково-рятувальних робіт в умовах природного середовища та змагання з виду «Рятувальні роботи у акваторії». Усі бажаючі мали змогу переконатися у майстерності та оперативності юних рятувальників.
Як зазначив полковник Толкунов, завдання табору «Рятувальник» - формування практичних вмінь і навичок поведінки в екстремальних життєвих обставинах, взаємодопомоги, удосконалення рівня знань з основ безпеки життєдіяльності, розвиток зацікавленості дітей у запобіганні та попередженні можливих надзвичайних ситуацій, вмінь та навичок поводження в екстремальних ситуаціях». Крім того, такі організовані для юнацтва Табори за сприяння громадського руху «Школа безпеки» залучають юнаків і дівчат до регулярних занять з фізичної підготовки та спорту для зміцнення здоров'я, підвищують професійну майстерність юних рятувальників, готують молодь до служби у збройних силах України та інших військових формуваннях та відомствах, дають можливість набувати практичних знань з безпеки життя, орієнтування у зоні небезпеки чи лиха, надання першої медичної допомоги, виявляють найсильніших спортсменів - юних рятувальників.
Слід зазначити, що у липні 2013 року на базі Національного університету цивільного захисту України були проведені XIІІ Всеукраїнські (VIІІ Міжнародні) збори-змагання юних рятувальників «Школа безпеки». Журналісти регіональних і центральних українських телеканалів, громадськість, ветерани служб і відомств, батьки, вчителі разом із учасниками збору-змагань «Школа безпеки» вболівали за кращі команди юних рятувальників. Учасники зборів жили у лісі за всіма правилами і без жодних поблажок - ранній підйом, тренування і змагання. Три сотні школярів із різних куточків України зібралися під Харковом у липні 2013-го, щоб довести, що рятувати людей в надзвичайних ситуаціях можуть навіть діти. Як вони до цього йдуть, громадськість бачила в ефірі українського телебачення.


Прес-служба НУЦЗУ
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10