https://www.high-endrolex.com/10 2 жовтня в НУЦЗУ відбувся захист дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата психологічних наук за спеціальністю 19.00.09 – «Психологія діяльності в особливих умовах» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

02.10.2015
НУЦЗУ

2 жовтня в НУЦЗУ відбувся захист дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата психологічних наук за спеціальністю 19.00.09 – «Психологія діяльності в особливих умовах»

Сьогодні під час  засідання спеціалізованої вченої ради К 64.707.02 у Національному університеті цивільного захисту України було представлено дисертаційне дослідження старшого викладача кафедри військового навчання та виховання Національної академії Національної гвардії України Наталії Пенькової. Здобувач доповідала про «Психологічну готовність військовослужбовців Національної гвардії України до службово-бойової діяльності у процесі проведення антитерористичної операції». Автором наукового дисертаційного дослідження  було розроблено та апробовано тренінг «Цільова психологічна готовність до АТО», а також практичні рекомендації для формування, розвитку, підтримки та збереження психологічної готовності військовослужбовців до службово-бойової діяльності в екстремальних умовах.
Як повідомила прес-службі університету Наталія Пенькова, у науковому дослідженні представлено теоретичні та емпіричні результати дослідження психологічної готовності військовослужбовців Національної гвардії України до службово-бойової діяльності у процесі проведення антитерористичної операції. «У  науковій роботі мені довелось  розглядати  ґенезу наукової думки феномену психологічної готовності людини до діяльності у звичайних та екстремальних умовах, а також визначати  психологічні особливості службово-бойової діяльності військовослужбовців Національної гвардії України під час проведення антитерористичної операції та її вплив на психологічну готовність особового складу», - зауважила новоспечений кандидат наук Наталія Пенькова. Вона у  своїй роботі навела результати емпіричних досліджень з розробки моделі цільової психологічної готовності особистості військовослужбовця Національної гвардії України до службово-бойової діяльності при проведенні антитерористичної операції. Модель складається з п’яти структурних компонентів: «мотивація обов’язку», «професійна витривалість», «професійне співробітництво», «професійна компетентність», «самомобілізація». Крім того, були виявлені особливості динаміки цільової психологічної готовності особистості у військовослужбовців Національної гвардії України до службово-бойової діяльності при проведенні антитерористичної операції, взаємозв’язки між рівнем психологічної готовності особистості та якістю виконання службово-бойових завдань. У дослідженні розроблені три рівняння регресії для прогнозування цільової психологічної готовності військовослужбовців з різним соціально-професійним статусом. Більш детально пропонуємо ознайомитись з дисертацією Наталії Пенькової «Психологічна готовність військовослужбовців Національної гвардії України до службово-бойової діяльності у процесі проведення антитерористичної операції».
Науковий керівник – Ігор Приходько,  доктор психологічних наук, старший науковий співробітник, начальник науково-дослідного центру службово-бойової діяльності Національної гвардії України (Національна академія Національної гвардії України, МВС України). Офіційні  опоненти –  Василь Осьодло, доктор психологічних  наук, професор, начальник кафедри суспільних наук (Національний університет оборони України імені Івана Черняховського, МО України) і Юрій  Широбоков  кандидат  психологічних  наук, доцент, начальник кафедри психології та педагогіки (Харківський університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, МО України).
Як повідомив учений секретар спеціалізованої вченої ради кандидат психологічних наук, доцент Віталій Христенко,   дисертацією можна ознайомитись у бібліотеці Національного університету цивільного захисту України.
 
 
Лариса Кошеварова
Ігор Котов
НУЦЗУ
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10