https://www.high-endrolex.com/10 Практичні заняття за участі ЗМІ пройшли на навчально-тренувальному полігоні НУГЗУ. Фоторепортаж Ігоря Котова | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

28.09.2015
НУЦЗУ

Практичні заняття за участі ЗМІ пройшли на навчально-тренувальному полігоні НУГЗУ. Фоторепортаж Ігоря Котова

Днями, майже півсотні працівників засобів масової інформації знайомились зі специфікою підготовки і роботи рятувальників у різних надзвичайних ситуаціях. Медійники змогли  відчути себе в ролі рятувальника, піротехніка, водолаза, верхолаза. Екстремальні психологи університету запропонували журналістам п’ять правил поведінки у зоні лиха.
 
25 вересня 2015 року у Харкові,  в Національному університеті цивільного захисту України пройшов медіадень надзвичайних ситуацій. На медіадні  надзвичайних ситуацій науково-педагогічні працівники, курсанти, студенти Національного університету цивільного захисту України показали і розказали, яким чином кожен повинен поводити себе у надзвичайній ситуації, та що потрібно знати, щоб підвищити рівень власної безпеки.
Медіадень – це той простір, де журналісти, режисери, відеооператори, звукорежисери, адміністратори харківських телеканалів, Інтернет-агенцій, працівники друкованих видань  мали можливість  побачити та зрозуміти у чому полягає робота пожежного - рятувальника, газодимозахисника, піротехніка, водолаза, верхолаза, кризового психолога, медицини катастроф, як саме гартуються і навчаються в університеті сміливі та відважні курсанти НУЦЗУ – майбутні  працівники ДСНС.
Програма заходу була дуже насиченою. Більше десятка майданчиків  з умовними надзвичайними ситуаціями підготували фахівці і курсанти НУЦЗУ, де журналісти  стали  очевидцями показових навчань щодо порядку дій з розмінування місцевості,  організації переправи через водну перешкоду, проведення саморятування з 4-го поверху пожежної навчальної башти, рятувальних робіт на воді. На заняттях з безпеки життя працювала навчальна пожежно-рятувальна частина,  майданчик з ліквідації наслідків ДТП і медицини катастроф. Працівники ЗМІ мали  нагоду відчути себе у ролі рятувальника,  отримати  практичні навички з правил безпеки  життя і надання першої медичної допомоги.
Майстер-клас  допомоги постраждалому у зоні лиха показали екстремальні психологи науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової лабораторії університету. Крім того, науковці запропонували працівникам ЗМІ ознайомитись і взяти до уваги п’ять  правил поведінки у зоні надзвичайної події. А правила саме такі: за будь-яких умов дотримуватись Кодексу професійної етики українського журналіста;  не втручатись в роботу психолога або лікаря з постраждалою людиною, намагаючись дізнатись подробиці трагедії, не брати інтерв’ю у постраждалих – це завдасть додаткової травми постраждалому; не «підігрівати» людей в ситуації очікування звісток, наприклад щодо долі своїх близьких, які могли загинути в катастрофі (чи на шахтах, чи в аеропортах) – це може спровокувати розповсюдження чуток, виникнення панічних проявів, агресії тощо; не транслювати неперевірену інформацію, не роботи припущень.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Лариса Кошеварова
Ігор Котов
НУЦЗУ
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10