https://www.high-endrolex.com/10 В НУЦЗУ пройшли урочистості з нагоди Дня рятувальника | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

18.09.2015
НУЦЗУ

В НУЦЗУ пройшли урочистості з нагоди Дня рятувальника

Рятувальники відзначають своє професійне свято 17 вересня не випадково. Адже саме в цей день за православним календарем свято чудотворної ікони Пресвятої Богородиці «Неопалима Купина», яка вважається хранителькою від пожеж та заступницею вогнеборців.
Так, 17 вересня у клубі Національного університету цивільного захисту України пройшли святкові заходи з нагоди Дня рятівника.
На заході були присутніми керівництво, науково-педагогічні працівники, магістри управління, ветерани пожежної охорони і навчального закладу, курсанти і студенти університету.
На урочистостях було зачитано привітання Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Миколи Чечоткіна:
«17 вересня – важливий день для тих, хто своїм фахом обрав благородну справу – оберігати людське життя та національні надбання нашої Держави від нищівної вогняної стихії та інших надзвичайних ситуацій. Витримка і сумління, самовіддана праця і професіоналізм, надійність і взаємовиручка – це якості, які характеризують працівників нашої служби. Не шкодуючи власних життів, ви рятуєте життя людей, які потрапили у біду, стаєте для них надійною опорою у тяжкі хвилини.
Сьогодні особовий склад Головних управлінь ДСНС України у Донецькій та Луганській областях і особовий склад зведених загонів в найтяжчих умовах ведення бойових дій виконують свої обов’язки - рятують життя і здоров’я людей. Дякую вам за відданість справі, мужність, рішучість та сміливість.
Переконаний, ваші знання, професійні навички, людяність та готовність завжди прийти на допомогу і надалі будуть спрямовані на достойне виконання відповідальних завдань в ім’я Української Держави».
Вітав урочисте зібрання ректор університету генерал-лейтенант служби цивільного захисту Володимир Садковий: «Зустрічаючи професійне свято, кожен рятівник з почуттям гордості відчуває свою особисту причетність до вирішення загальнодержавного вагомого питання – стояти на захисті життя людей, зберігати їх майно та гарантувати безпеку національного багатства нашої держави від наслідків надзвичайних ситуацій.
З почуттям глибокої поваги ми шануємо дорогих ветеранів. Схиляємось перед ними і завдячуємо за їх багатий досвід та знання: все, що маємо сьогодні ми, наші досягнення – їхня заслуга! Колеги, нехай же ваш високий професіоналізм, відданість присязі, честі й дорученій справі, помножені на знання та досвід, будуть і надалі спрямовані на достойне виконання відповідальних завдань в ім’я зміцнення нашої держави!».
Після вітальної промови ректор оголосив хвилину мовчання за загиблими працівниками ДСНС України та бійцями АТО.
Згодом він вручив безліч відзнак та нагород. За сумлінне виконання службових обов’язків, досягнення високих показників у роботі та у зв’язку з відзначенням Дня рятівника нагороджено Почесною грамотою Державної служби України з надзвичайних ситуацій
начальника кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки полковника служби цивільного захисту Ігоря Толкунова; грамотою ДСНС України - начальника кафедри інженерної та аварійно-рятувальної техніки підполковника Андрія Каліновського; начальника кафедри пожежної та рятувальної підготовки полковника Павла Ковальова; начальника курсу факультету пожежної безпеки полковника Миколу Нечипоренка. Багато працівників університету отримали грамоти та подяки Харківської обласної держадміністрації, Харківської міської ради, ГУ ДСНС України у Харківській області, Всеукраїнської асоціації ветеранів України тощо. 
У святковій концертній програмі взяли участь творчі колективи навчального закладу – танцювальний «Флейм», вокальний «Аніма» та театральна студія «Ліцедій». Зі сцени лунали музичні і літературні композиції «Пісня солов’їна», «Листи коханим» «Служба ДСНС», «Україна зорі твої сині», було виконано танцювальну композицію «Вальс пожежних». Наймолодші учасники свята - учні загальноосвітньої школи №36 декламували вірші про рятівників. Запрошена студія танцю «Аrt-dance» виконала танцювальну композицію «Світ моїх мрій». Супроводжував урочистості духовий оркестр університету.

 

 

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10