https://www.high-endrolex.com/10 Ветерани пожежної охорони для першокурсників НУЦЗУ провели урок мужності. Репортажі журналістів. | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

16.09.2015
НУЦЗУ

Ветерани пожежної охорони для першокурсників НУЦЗУ провели урок мужності. Репортажі журналістів.

Ветерани пожежної охорони сьогодні, 14 вересня, провели урок мужності для першокурсників Національного університету цивільного захисту України та харківських школярів.
У сквері Пожежного на вул. Полтавський шлях, 50 напередодні Дня рятівника (відзначатиметься 17 вересня) вони поділилися спогадами про історію створення цього скверу, в якому увічнена пам'ять про загиблих героїв-пожежних і якому цього року виповнилося 30 років. Ветерани НУЦЗУ та Головного управління ДСНС України в Харківській області згадали свій перший пожежний досвід і звернулися з напутнім словом до молоді.

Ініціатор заходу, ветеран-пожежний Володимир Єрьоменко розповів, як у 1973 році в управлінні пожежної охорони Харківської області, готуючись до 150-річчя пожежної охорони міста Харкова, записали в план підготовки пункт: створити сквер «Червоний пожежний» для увічнення героїзму і відваги пожежних, які загинули при виконанні службових обов'язків.

«Минають десятиліття, і нам приємно згадати, що ми створили такий пам'ятник, монументальну скульптуру, де сьогодні зустрічаються і ветерани пожежної охорони, і молодь, і найголовніше - курсанти-рятувальники, які на цьому місці приймають присягу. Від імені ветеранів пожежної охорони та професорсько-викладацького складу я вітаю всіх з Днем рятівника, бажаю успіхів у навчанні, отримання знань і досвіду, сміливості та відваги при гасінні пожеж, порятунку людських життів і матеріальних цінностей», - зазначив Володимир Єременко.

Ветерани передали першокурсникам книгу «Пожежні Харківщини», авторами якої є ветерани пожежної справи Володимир Палюх і Павло Клюс, а школярі та курсанти поклали квіти до монумента.


http://www.city.kharkov.ua/uk/news/u-skveri-pozhezhnogo-proyshov-urok-muzhnosti-29279.html

ХАРЬКОВ-ВЕТЕРАН-УРОК


В Харькове ветераны пожарной охраны провели Урок мужества для молодежи
Репортаж Светланы Лигостаевой, агентство Укринформ

Урок мужества у Памятника пожарному, что в сквере на улице Полтавский шлах, провели для первокурсников Харьковского национального университета гражданской защиты Украины и школьников ветераны пожарной охраны.
Об этом корреспонденту Укринформа рассказала старший инспектор сектора связи с общественностью и СМИ университета подполковник Виктория Коленко.
"Урок мужества, инициированный университетом, не случайно прошел у Памятника пожарному работы известного архитектора Харькова Юрия Шкодовского. Скульптура пожарного в каске с ребенком на руках символизирует героизм и отвагу огнеборцев, главной задачей которых остается спасение людей. Памятник, как и сквер, заложенный ровно 30 лет назад, к 150-летию пожарной службы, увековечил память о пожарных, погибших за это время при исполнении служебных обязанностей, а таких у нас более ста человек", - отметила Виктория.
По ее словам, педагогами на Уроке мужества стали ветераны университета.
"В их числе - участник закладки сквера (тогда он назывался "Красный пожарный") - полковник в отставке, преподаватель университета Владимир Еременко. Он и другие ветераны поделились с молодежью воспоминаниями о своем первом опыте пожарных, дали молодым напутствие на будущее", - добавила Виктория.
По ее словам, в рамках мероприятия к Памятнику пожарному возложены живые цветы: "Первокурсники и школьники получили в подарок книгу "Пожарные Харьковщины", написанную группой авторов-ветеранов пожарного дела".
В этом году, стало известно, в числе первокурсников - 190 курсантов, включая 34 девушки, и 80 студентов, в том числе, посланцы Азербайджана. В вузе действует музей, где собраны 5 тыс.экспонатов, воссоздающих историю пожарного дела.
Светлана Лигостаева, Заслуженный журналист Украины, ХАРЬКОВ. 14 сентября 2015 года.
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10