https://www.high-endrolex.com/10 Науковці НУЦЗ України - призери конкурсу винахідницьких та раціоналізаторських робіт | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

14.09.2015
НУЦЗУ

Науковці НУЦЗ України - призери конкурсу винахідницьких та раціоналізаторських робіт

Днями в Українському науково-дослідному інституті цивільного захисту відбувся другий фінальний (очний) етап другого щорічного конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проектів і робіт у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки.

Головною метою та завданням проведення даного Конкурсу є активізація винахідницької та раціоналізаторської діяльності, сприяння подальшому розвитку технічної творчості у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки, виявлення здібностей людей винахідницької та раціоналізаторської діяльності та використання їх творчого потенціалу для розвитку рятувальної справи, а також зацікавлення раціоналізаторів і винахідників у результатах своєї праці.

До участі у фінальному етапі було допущено 11 робіт за двома номінаціями – «Удосконалення засобів цивільного та протипожежного захисту» та «Новітні технології».

Колективом кафедри інженерної та аварійно-рятувальної техніки для участі у конкурсі подано дві роботи за номінацією «Новітні технології». Робота «Вимірювання рівня відкладень твердих часток на поверхні резервуарів при зберіганні світлих нафтопродуктів» була виконана колективом авторів у складі начальника кафедри Андрія Калиновського, професора кафедри Олександра Ларіна, доцента кафедри Олександра Ковальова та викладача кафедри пожежної і техногенної безпеки об'єктів та технологійТ Володимира Липового. Авторами іншої роботи «Робочий орган грунтометального механізму для гасіння лісових пожеж» стали професор кафедри Олександр Ларін, доцент кафедри Станіслав Виноградов, заступник начальника кафедри Микола Мисюра та начальник кафедри Андрій Калиновський. Обидві роботи було допущено для участі у фінальному етапі.

У результаті розгляду усіх робіт організаційним комітетом, робота «Робочий орган грунтометального механізму для гасіння лісових пожеж» посіла третє місце у номінації «Новітні технології». Зазначимо, що минулого року конкурсна робота співробітників кафедри ІтаАРТ також посіла призове друге місце за цією ж номінацією.

Вітаємо наших винахідників та бажаємо їм подальших творчих успіхів.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10