https://www.high-endrolex.com/10 Харків: співробітники університету ДСНС України взяли участь у спільному українсько-польському фестивалі «Наукові пікніки» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

07.09.2015
НУЦЗУ

Харків: співробітники університету ДСНС України взяли участь у спільному українсько-польському фестивалі «Наукові пікніки»

6 вересня на майдані в саду Шевченка біля кіноконцертної зали «Україна» уже вчетверте відбувся масштабний соціальний захід «Наукові пікніки» з популяризації науки для дітей та молоді, що організовується українсько-польським проектом «Наукові пікніки в Україні», Харківським міським громадським об’єднанням «Центр розвитку громад», Департаментом у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міської ради та Харківським міським центром дозвілля молоді. Відкрив фестиваль Харківський міський голова Геннадій Кернес: «…Я побачив, що тут зібралися справжні фанати науки, професіонали, готові поділитися своїми знаннями в доступній формі з харків'янами». Цьогоріч у заході взяли участь майже 50 вищих навчальних закладів, науково-дослідних установ, організацій, підприємств та понад 500 науковців, викладачів, студентів. Серед активних учасників проекту – співробітники Національного університету цивільного захисту України.
У трьох палатках було розміщено експозиційні матеріали про діяльність підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій, презентація життєдіяльності університету, наукова та навчальна література, а також продемонстровано спеціалізовану пожежну техніку. Бажаючі мали змогу «приміряти» захисний одяг рятувальника. Спеціалісти кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки навчального закладу продемонстрували виконання робіт щодо пошуку вибухонебезпечних предметів за допомогою сучасних засобів. Не залишили нікого байдужими хімічні досліди, виконані спеціалістами кафедри спеціальної хімії та хімічної технології. Свої наукові доробки представили науково-педагогічні працівники кафедр факультету пожежної безпеки.
Традиційно для харків'ян і гостей міста показали наочні та інтерактивні програми, які простими словами пояснюють складні речі (експерименти, макети і зразки, головоломки, роботи, дрони, діючі моделі). Також гості пікніків змогли взяти участь в дослідах, в майстер-класах, іграх і конкурсах.
Окрім Харкова нинішні «наукові пікніки» пройшли у Львові (5 вересня), пройдуть у Києві, (12 вересня), Луцьку (13 вересня), Кривому Розі (19 вересня), Дніпропетровську (20 вересня), Дубно (26 вересня), Тернополі ( 27 вересня), Одесі (3 жовтня) та Вінниці (4 жовтня).


Вікторія Коленко, Національний університет цивільного захисту України, фото - Ігоря Котова

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10