https://www.high-endrolex.com/10 Курсанти НУЦЗУ та фахівці ГУ ДСНС України у Харківській області роз’яснюють населенню про недопущення виникнення пожеж в екосистемах | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

13.08.2015
НУЦЗУ

Курсанти НУЦЗУ та фахівці ГУ ДСНС України у Харківській області роз’яснюють населенню про недопущення виникнення пожеж в екосистемах

Рятувальники продовжують опікуватись безпекою мешканців населених пунктів, що прилягають до лісових масивів.
Проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо недопущення виникнення пожеж в екосистемах серед населення є надзвичайно актуальним особливо останніми тижнями, коли спекотна погода на Харківщині стала причиною збільшення загорянь. Як свідчить статистика, найчастіше причиною таких пожеж є людський фактор. Спалювання сухої трави, кинутий недопалок, незагашене багаття, недотримання правил пожежної безпеки під час відпочинку у лісі можуть стають причинами трагедій.
Зростаюча кількість пожеж в екосистемах, змусили рятувальників виїхати до населених пунктів, що прилягають до лісових насаджень та поспілкуватися з місцевими мешканцями. Фахівці Головного управління ДСНС України у Харківській області та курсанти 3-го курсу факультету пожежної безпеки Національного університету цивільного захисту України провели інформаційно-роз’яснювальну роботу про причини виникнення пожеж в екосистемах та дотримання правил безпечної поведінки у лісі та приватному секторі, аби запобігти надзвичайним ситуаціям.
Так, 12 серпня рятувальники завітали до селища Липці, що у Харківському районі області. Тут домівки людей межують із сосновим лісом площею понад 10 гектарів. За словами мешканців селища, пожежі у лісі бувають часто, майже щороку. А головною причиною лісових трагедій називають людину, адже добре знають, що пожежу може викликати і покинуте вогнище, і недопалок, і навіть ігри малечі.

Рятувальники та курсанти в свою чергу розповіли жителям селища про пожеженебезпечний період та пов’язану з ним зростаючу кількість пожеж в екосистемах. А також нагадали про заборону паління сухої трави, адже неконтрольований вогонь може перекинутися на ліс або житлові будинки, і тоді буде дуже важко уникнути трагедії. Потім пожежні мали змогу випробувати технічні засоби пожежегасіння, що використовуються при ліквідації пожеж в лісах та сухої трави.

В цей же час фахівці ДСНС та курсанти вручали місцевим мешканцям кольорові пам’ятки про безпеку в лісі та нагадували, що тільки спільними зусиллями рятувальників та громадян можна запобігти виникненню надзвичайних ситуацій.

За статистикою, в області з початку року зареєстровано понад тисячі пожеж від випалювання сухої трави та сміття, а також 50 пожеж в лісових масивах загальною площею понад 27 гектарів.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, за матеріалами офіційного сайту ГУ ДСНС України у Харківській області, фото – курсанта 3-го курсу факультету пожежної безпеки Андрія Нестеренка
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10