https://www.high-endrolex.com/10 Курсанти НУЦЗУ разом із фахівцями ГУ ДСНС України у Харківській області продовжують навчати дітей правилам безпечної поведінки під час відпочинку у літньому таборі | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

12.08.2015
НУЦЗУ

Курсанти НУЦЗУ разом із фахівцями ГУ ДСНС України у Харківській області продовжують навчати дітей правилам безпечної поведінки під час відпочинку у літньому таборі

У період літнього відпочинку рятувальники постійно опікуються безпекою дітлахів, відвідуючи дитячі оздоровчі табори. Актуальність таких заходів не випадкова. Адже, як свідчить статистика, саме під час літнього відпочинку дітей можуть виникати найнепередбачуваніші ситуації. Тож, рятувальники навчають хлопців та дівчат уникати травм та оберігати себе від небезпеки, що їх чатує у лісі, на водоймищах.
Так, 11 серпня до вихованців дитячого оздоровчого табору авторської школи «Бойко», що в селі Нестеренки Харківського району завітали фахівці Головного управління ДСНС України у Харківській області, представники спеціальної водолазно-піротехнічної групи ДСНС та курсанти 3-го курсу факультету пожежної безпеки Національного університету цивільного захисту України.
Вони продемонстрували дітям можливості аварійно-рятувальної техніки та спецобладнання, яке використовується під час виконання рятувальних робіт та гасіння пожежі, розповіли про основні вимоги безпечного відпочинку на водоймах і в лісі. Фахівці водолазної служби розповіли про основні правила безпеки під час купання, ознайомили зі спеціальним обладнанням та навчили надавати першу допомогу постраждалим на воді.
Піротехніки ознайомили малечу зі своєю повсякденною роботою та продемонстрували спеціальне обладнання. Діти «приміряли» бронежилет та потримали макети вибухонебезпечних предметів.
Хлопчики та дівчатка взнали від рятувальників про всі особливості їх героїчної професії.
Що ж до безпеки в оздоровчому літньому таборі, то тут з дітьми під час їхнього перебування регулярно проводяться бесіди педагогічним колективом.
Рятувальники сподіваються, що даний захід, а також набуті під час нього знання залишаться у дитячій пам’яті надовго.



Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Андрія Нестеренка

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10