https://www.high-endrolex.com/10 Майже триста п’ятдесят українських юнаків та дівчат змагатимуться за право стати курсантом Національного університету цивільного захисту України | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

22.07.2015
НУЦЗУ

Майже триста п’ятдесят українських юнаків та дівчат змагатимуться за право стати курсантом Національного університету цивільного захисту України

Щоб стати курсантом-рятувальником потрібно бути фізично та психологічно стійким. Особові справи на кандидатів на навчання надійшли до НУЦЗУ із всіх регіонів України. Вже  незабаром почнуть до Харкова прибувати абітурієнти.  За бюджетною формою навчання - для  кандидатів у  курсанти -  вступна кампанія пройде з 24 до 31 липня. Всі кандидати  в обов’язковому  порядку  проходитимуть медичний огляд, психологічне тестування і складатимуть екзамен із фізичної підготовки.
 
Перший спортивний іспит розпочнеться о 8 ранку 25 липня. Нагадаємо, аби стати курсантом НУЦЗУ, юнакові треба підтягнутися на перекладині 17 разів і отримати 200 балів (за 9 підтягувань кандидат на навчання отримає 130 балів, а 8 підтягувань взагалі у залік не пройдуть); пробігти 100 метрів за 13 секунд і отримати 200 балів (результат 14,4 дасть найнижчий можливий бал); у перегонах на 1000 метрів  кандидат отримає 200 балів, якщо цю дистанцію промине за 3 хвилини 14 секунд, а найнижчий можливий прохідний бал  отримає за результат  у 3 хвилини 42 секунди. Для кандидатів на навчання іспит із фізкультури вирішальний.
В цьому році в НУЦЗУ на вірність українському народові присягатимуть 190 першокурсників-рятувальників, повідомив прес-службі начальник сектора по роботі з перемінним складом підполковник служби цивільного захисту Андрій Петров. 
В рамках вступної кампанії, відповідно до правил прийому, абітурієнти, які виявили бажання навчатися в НУЦЗУ за державним замовленням, проходять медичний огляд та складають іспити з фізичної підготовки.
Тимчасово діюча лікарсько-експертна комісія при університеті  вивчає медичну документацію кандидатів на навчання за державним замовленням, організовує і контролює проходження ними медичного огляду з обов’язковим психофізіологічним дослідженням. Це пов’язано з специфікою навчання та роботи майбутнього курсанта-рятувальника. Виконання завдань з ліквідації надзвичайних ситуацій та забезпечення комплексу заходів, які стосуються безпеки людини, вимагають від людини фізичної витривалості та психологічної стійкості в умовах екстремальних ситуацій. Результати медичного огляду та іспитів з фізичної підготовки дають можливість на початковому етапі визначити придатність кандидатів до навчання в університеті та виконання функцій покладених на ДСНС України.
Бажаємо всім кандидатам і абітурієнтам НУЦЗУ зосередженості, виваженості і вдачі. Адже навчатись у нашому виші надзвичайно цікаво.
 
 
Лариса Кошеварова
НУЦЗУ
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10