https://www.high-endrolex.com/10 Чемпіон світу з пожежно-прикладного спорту, ветеран пожежної охорони Олександр Недоступ завітав у свій рідний навчальний заклад | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

15.07.2015
НУЦЗУ

Чемпіон світу з пожежно-прикладного спорту, ветеран пожежної охорони Олександр Недоступ завітав у свій рідний навчальний заклад

Олександр Федорович Недоступ закінчив Харківське пожежно-технічне училище (нині НУЦЗУ) у 1974 році. Багато років присвятив себе пожежно-прикладному спорту. В 1978 році став Чемпіоном світу з ППС. Грав у складі збірної СРСР. 20 років випускник ХПТУ не мав можливості завітати в рідну альма матер. І 15 липня 2015-го університет радо вітав колишнього курсанта, спортсмена, ветерана-вогнеборця, Чемпіона, визнаного у світі.

Національний університет цивільного захисту України щиросердно приймав у своїх стінах випускника 1974 року. 41 рік для історії відрізок часу взагалі не значний, але для Олександра Недоступа він є знаковим. На мить зустрічі із своїм рідним навчальним закладом він повернувся у ті часи, коли були курсантом Харківського пожежно-технічного училища і здобував фах пожежника-рятувальника. Ступивши на поріг вишу, Олександр Федорович відчув себе на 40 років молодшим. Давнім спогадам не було кінця. Сльози радості на змужнілому обличчі - підтвердження важливості цієї зустрічі. Ветеран вважає Харків своїм рідним містом, адже тут Олександр Недоступ гартувався, здобував фах, виборював перемоги у спорті, і вперше випробовував дружбу пожежних-рятувальників на міцність.

Слід зазначти, що Олександр Недоступ творив історію нашого навчального закладу, своїм серцем і розумом примножував славні традиції вишу. Випускник зустрівся із керівництво НУЦЗУ, оглянув новітні аудиторії, спортзал та музей університету, в якому знайшов частинку себе. Колишній курсант зайшов у казарму, де жив колись 3 роки.

На адресу університету від Олександра Недоступа прозвучало чимало теплих слів вдячності.

А ось як писала радянська ПРЕСА про сьогоднішнього гостя університету.

Лариса Кошеварова

Фото – Сергій Мішенін

НУЦЗУ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10