https://www.high-endrolex.com/10 Наряду із передовими ВНЗ України багато років поспіль залишається Національний університет цивільного захисту України, щороку підвищуючи свої рейтингові показники. Опубліковано консолідований рейтинг ВНЗ України - 2015 | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

10.07.2015
НУЦЗУ

Наряду із передовими ВНЗ України багато років поспіль залишається Національний університет цивільного захисту України, щороку підвищуючи свої рейтингові показники. Опубліковано консолідований рейтинг ВНЗ України - 2015

10 липня сайтом Освіта.ua складено консолідований рейтинг вищих навчальних закладів України 2015 року. Консолідований рейтинг вищих навчальних закладів України у 2015 році включає 286 ВНЗ III-IV рівнів акредитації. Національний університет цивільного захисту України  посів 129 місце  і це найкращий показник серед вишів ДСНС України.
 
Консолідований рейтинг підсумовує загальні рейтингові місця навчальних закладів за версією "Топ-200 Україна", "Scopus" та "Вебометрикс".
Мета цього проекту — надання достовірної, об’єктивної, порівнянної інформації про якість освітніх послуг, пропонованих вищими навчальними закладами України на національному рівні.
За даними експертів, сьогодні флагманами у сфері вищої освіти в Україні є три столичних та два харківських вищих навчальних заклади нашої держави, що демонструють стабільно високі показники на всіх напрямах своєї діяльності. Наряду із передовими вищими навчальними закладами України восьмий рік поспіль залишається Національний університет цивільного захисту України, щороку підвищуючи свої рейтингові показники.
Як вже повідомляли новини сайту університету, Національний університет цивільного захисту України увійшов до академічного рейтингу університетів України ІІІ, IV рівнів акредитації Юнеско «Топ-200 Україна» у 2015 році, представивши увосьме вищий навчальний заклад Державної служби України з надзвичайних ситуацій. В цьому році, у порівняння з попередніми, НУЦЗУ покращив свої показники на 9 позицій.
Рейтинг вищих навчальних закладів України ЮНЕСКО "Топ 200" складається кафедрою ЮНЕСКО «Вища технічна освіта, прикладний системний аналіз та інформатика» при Національному технічному університеті України "Київський політехнічний інститут" та навчально-науковим комплексом "Інститут прикладного системного аналізу". Він розробляється у рамках проектів ЮНЕСКО СЕПЕС (Європейський центр з вищої освіти) та IREG (International Observatory on Academic Ranking and Excellence – організація, що сприяє розробці та впровадженню рейтингів у системі вищої освіти).
Консолідований рейтинг ВНЗ  України у 2015 році включає, крім 286  вишів III-IV рівнів акредитації, ще і  7 підрейтингів ТОП-10: "Кращі класичні університети України", "Кращі медичні університети України", "Кращі педагогічні університети України", "Кращі приватні університети України", "Кращі університети столиці", а також "Рейтинг ВНЗ за областями" та "Рейтинг ВНЗ за регіонами України".
В якості вихідних даних для складання консолідованого рейтингу вищих навчальних закладів України, використані найбільш авторитетні серед експертів і ЗМІ рейтинги університетів, оприлюднені у 2015 році: "Топ-200 Україна", "Scopus" та "Webometrics", кожен з яких використовує різні критерії оцінювання вищих навчальних закладів.
Рейтинги, що використовувалися при складанні консолідованого рейтингу вузів України:
«ТОП-200 Україна» - у рейтингу діяльність вищих навчальних закладів оцінюється за допомогою агрегованого показника (інтегрального індексу), який формується на підставі індикаторів прямого вимірювання (80%), експертної оцінки якості підготовки випускників ВНЗ представниками роботодавців та академічного співтовариства (15%), а також з використанням міжнародних наукометричних і веб-метричних даних (5%).
Рейтинг «Scopus» - результати рейтингу вищих навчальних закладів базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, які публікуються навчальним закладом або його працівниками у наукових виданнях. У рейтинговій таблиці вищі навчальні заклади України ранжовані за індексом Гірша - кількісним показником, що базується на кількості наукових публікацій і кількості цитувань цих публікацій.
 
Міжнародний рейтинг «Вебометрикс» - ураховує кількість проіндексованих пошуковими системами сторінок сайту вузу, зовнішні посилання на нього, цитованість ресурсу, а також кількість завантажених на сайт файлів (іншими словами, змістовну та інформаційну активність сайту навчального закладу). Рейтинг "Вебометрикс" публікується двічі на рік.
 
 
 
 
Лариса Кошеварова
НУЦЗУ
Більш детальна інформація на сайті
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10