https://www.high-endrolex.com/10 Курсанти НУЦЗУ, рятувальники Харківського гарнізону ДСНС та представники офісу ОБСЄ провели спеціальні заняття з безпеки життєдіяльності на території дитячого табору | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

06.07.2015
НУЦЗУ

Курсанти НУЦЗУ, рятувальники Харківського гарнізону ДСНС та представники офісу ОБСЄ провели спеціальні заняття з безпеки життєдіяльності на території дитячого табору

2 липня до дитячого оздоровчого табору Південної залізниці «Сонячний», що в місті Харкові, завітали фахівці Головного управління ДСНС України у Харківській області та курсанти Національного університету цивільного захисту України. Спеціальними гостями на заході були присутні представники офісу ОБСЄ.
 
У період літніх канікул тема безпеки життєдіяльності є найбільш актуальною, саме тому рятувальники Харківського гарнізону ДСНС відвідують дитячі оздоровчі табори та навчають дітей оберігати себе від небезпеки.
Розпочинаючи зустріч з дітьми оздоровчого табору «Сонячний», рятувальники розповіли дітям про основні правила при виявленні боєприпасів часів війни. Також співробітники піротехнічної служби нагадали дітям, про небезпеку, яка ховається під землею, а саме про боєприпаси часів війни, ознайомили з повсякденною роботою піротехніків та спеціальним обладнанням. Дітям дозволили потримати макети вибухонебезпечних предметів, приміряти бойовий одяг рятувальників-піротехніків та за допомогою міношукача знайти «умовний боєприпас».
 Після цього піротехніки ДСНС відповіли на запитання дітей, що стосуються безпеки під час поводження з вибухонебезпечними предметами.
Курсанти Національного університету цивільного захисту України роздали відпочиваючим табору спеціальні тематичні плакати, листівки, брошури та диски з правилами поводження при виявленні вибухонебезпечних предметів.
 Наприкінці заходу усім присутнім було представлено навчальний фільм, розроблений ОБСЄ спільно з ДСНС України,  «Небезпечна знахідка». 
 За словами керівництва табору, подібні заходи вкрай важливі, адже навчання у формі пізнавальної гри та з практичним відпрацюванням добре засвоюється у пам’яті дітей і збереже життя.
 
 
 
 
Лариса Кошеварова
НУЦЗУ
Фото – ГУ ДСНС у Харківській області
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10