https://www.high-endrolex.com/10 Співробітники та курсанти НУЦЗУ стали учасниками навчань з відпрацювання дій щодо ліквідації надзвичайної ситуації на нафтобазі | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

24.06.2015
НУЦЗУ

Співробітники та курсанти НУЦЗУ стали учасниками навчань з відпрацювання дій щодо ліквідації надзвичайної ситуації на нафтобазі

23 червня на Харківській нафтобазі ТОВ "Татнафта" прошйли навчання з відпрацювання спільних практичних дій щодо ліквідації пожеж нафтопродуктів у резервуарах, проведення рятувальних робіт, взаємодії підрозділів ДСНС з аварійними, комунальними та відновлювальними службами Харкова, а також евакуації працівників підприємства та місцевого населення. Учасниками заходу стали співробітники Головного управління ДСНС у Харківькій області, пожежно-рятувальних служб Ленінського та Дзержинського районів, керівництво та персонал нафтобази, особовий склад пожежного потягу Південної залізниці, науково-педагогічні працівники та курсанти Національного університету цивільного захисту України.
За легендою навчань, в резервуарному парку нафтобази виникло загоряння на всій площі поверхні резервуару бензинової групи №41. Є можливим викид та подальше розтікання бензину, що створює загрозу розповсюдження пожежі на інші резервуари та промислові приміщення.
Спочатку на місці події працює пожежна команда нафтобази. Далі для допомоги залучаються підрозділи ДСНС у складі 5 автоцистерн та 1 автодрабини. Рятувальники проводять гасіння резервуару №41 за допомогою піни та охолоджують сусідні резервуари з лафетних стволів. Для безперебійної подачі води до місця прибуває пожежних потяг, персонал якого також долучається до гасіння пожежі.
Рятувальники звернули особливу увагу на кількість і найменування нафтопродуктів, які зберігаються в ємностях, забезпеченість об’єкту засобами протипожежного захисту та пожежегасіння, наявність, кількість та якість піноутворювача на об’єкті, а також стан протипожежного водопостачання.
Рятувальники та науково-педагогічні працівники Національного університету цивільного захисту України проаналізували практичні заняття та надали рекомендації керівництву об’єкта щодо усунення недоліків, які були виявлені під час проведення навчань.


Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, за матеріалами офіційного сайту ГУ ДСНС України у Харківській області



 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10