https://www.high-endrolex.com/10 Лави ДСНС України поповнили 463 випускники Національного університету цивільного захисту України | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

12.06.2015
НУЦЗУ

Лави ДСНС України поповнили 463 випускники Національного університету цивільного захисту України

 

 

 

12 червня в Національному університеті цивільного захисту України відбувся випуск фахівців 2015 року. Цьогоріч зі стін славетного навчального закладу вийшли 463 ерудованих, талановитих молодих фахівці, спеціалісти нової генерації, здатні успішно виконувати професійні завдання, 183 з яких продовжать свою службову діяльність у підрозділах Державної служби України з питань надзвичайних ситуацій.
На урочистостях у Харкові були присутніми заступник Голови Держслужби України з надзвичайних ситуацій Олег Авер’янов, директор Департаменту цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації Володимир Фадєєв, ректори вищих навчальних закладів, представники Головних управлінь та управлінь ДСНС в областях, громадськості та духовенства, ветерани і батьки.
Вітання від Голови ДСНС України Миколи Чечоткіна передав його заступник Олег Авер’янов: «Дорогі випускники!... Здобуті знання віднині зобов'язують вас бути готовими за будь-яких обставин прийти на допомогу постраждалим від надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру. Завжди пам’ятайте, що чесність, порядність, непідкупність, дисциплінованість і законність – найважливіші чесноти кожного працівника ДСНС України. Цінуйте і шануйте своїх вчителів, педагогів і вихователів, зусиллями яких гартувалася ваша майбутня професійна майстерність. Висловлюю вдячність керівництву, науково-педагогічному та допоміжному складу вишу за самовіддану та плідну працю у підготовці і вихованні гідної зміни».
Із напутнім побажанням до молодих фахівців звернувся ректор університету генерал-лейтенант служби цивільного захисту Володимир Садковий. Він наголосив, що науково-педагогічні працівники навчального закладу доклали всіх зусиль, аби майбутні спеціалісти стали справжніми людьми, громадянами нашого суспільства, кваліфікованими фахівцями своєї справи, побажав успіхів у подальшій роботі, бути гідними звання Випускника Національного університету цивільного захисту.
До випускників університету із батьківським благословенням на добрі справи звернулися ветерани навчального закладу. Як і багато років тому, сивочолі ветерани в однострої з молодим поповненням ДСНС. Серед них – доцент кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт Вадим Аветісян. Він закликав випускників пам’ятати, що в рідному університеті був закладений фундамент їхніх знань, котрі знадобляться в подальшій трудовій діяльності. Як би не склалося у житті після закінчення вишу, зазначив Вадим Георгійович, своїм вихованцям у навчальному закладі завжди раді, завжди готові надати практичну та методичну допомогу, слушну пораду.
Серед сьогоднішніх випускників, що п’ять років тому обрали мужню та благородну професію рятувальника, – відмінник навчання Національного університету цивільного захисту України Олександр Шевчук. Говорить, що прикладом для наслідування стали його батьки – полковник служби цивільного захисту Руслан Шевчук обіймав керівні посади у підрозділах ДСНС України та заступник начальника Державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Вінницькій області майор служби цивільного захисту Наталія Шевчук. Свого часу і дідусь Богдан Іванович пов’язав своє життя зі службою у Збройних силах. Тож юнакові є з кого брати приклад. Олександр серйозно ставиться до обраної справи. Він на «відмінно» захистив дипломну роботу за спеціальністю «Цивільний захист» зі спеціалізації «Інженерне забезпечення саперних, піротехнічних та вибухових робіт». Протягом навчання в університеті особливу увагу приділяв науково-дослідній роботі. Олександр брав участь у міжнародних, всеукраїнських та обласних науково-практичних конференціях, за що неодноразово заохочувався. Одержав дві робочі професії «Сапер (розмінування)» та «Водолаз ІІІ класу» І та ІІ групи спеціальних робіт. Тож, отримавши червоний диплом, «новоспечений» лейтенант продовжить свою службою діяльність у рідній альма-матер на одній із кафедр навчального закладу.
«Я обрав ту професію, - говорить Олександр Шевчук, - яка за своєю суттю має благородне покликання – реально допомагати людям. Я хочу реалізуватись як грамотний спеціаліст, намагаюсь досягти у житті якомога більшого, при цьому залишатись порядною людиною, хочу реалізувати сповна всі ті знання, що набув в навчальному закладі протягом п’яти років».

Хвилюючим і незабутнім моментом урочистостей став ритуал прощання із прапором університету.
За доброю традицією православний священик окропив святою водою майбутніх фахівців ДСНС.
Немов останній дзвоник, символічно полетіли у небо різнокольорові кульки, білі голуби – як вісники миру... В очах уже молодих лейтенантів світилась радість і, водночас, сум. Сум за тими роками, що разом із товаришами ділили у казармах, і світла надія на те, що попереду – справжнє самостійне життя.
Вітали випускників вокальний колектив університету «Аніма» під керівництвом Тетяни Репіної та запрошений танцювальний колектив «Контрасти» із вокально-хореографічною композицією «Україна». Традиційно завершилася церемонія проходженням урочистим маршем особового складу університету. Уперше в ньомуі взяв участь жіночий парадний розрахунок, очолюваний кандидатом психологічноих наук Віолеттою Тогобицькою. Вкотре, чеканячи крок, випускники підкинули вгору дрібні гроші – до зустрічі!
Хочеться побажати всім випускникам – успіхів на професійній ниві, зміцнювати авторитет ДСНС, примножувати добрі традиції рідного навчального закладу, гідно нести почесне звання Випускника Національного університету цивільного захисту України!


Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10