https://www.high-endrolex.com/10 Науково-педагогічні працівники НУЦЗУ готуються до проведення конкурсу освітніх, науково-дослідницьких та інноваційних досягнень учасників освітнього процесу | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

08.06.2015
НУЦЗУ

Науково-педагогічні працівники НУЦЗУ готуються до проведення конкурсу освітніх, науково-дослідницьких та інноваційних досягнень учасників освітнього процесу

Відповідний Наказ підписав ректор університету Володимир Садковий. Конкурс буде проведено у два тури. Перший (відбірковий) – до 13 червня 2015 року, другий (заключний) –  до 26 червня 2015 року.  Оргкомітет Конкурсу оголосить підсумки під час проведення навчально-методичних зборів науково-педагогічних працівників університету у серпні 2015 року.
 
Конкурс освітніх, науково-дослідницьких та інноваційних досягнень учасників освітнього процесу НУЦЗУ проводиться з метою огляду та оцінки рівня навчально-методичної, педагогічної та іншої діяльності науково-педагогічних працівників університету,  обміну досвідом щодо удосконалення форм, методів та засобів реалізації освітнього процесу підготовки фахівців усіх ступенів вищої освіти.
Відповідно до Положення про проведення конкурсу освітніх, науково-дослідницьких
та інноваційних  досягнень учасників освітнього процессу Національного університету цивільного захисту України у  заході можуть брати участь науково-педагогічні, наукові працівники та інші співробітники НУЦЗ України, в тому числі й авторські колективи.
Науково-освітній Конкурс проводиться   за такими номінаціями "Краще навчально-методичне забезпечення навчальної дисципліни" (голова комісії – начальник науково-методичного центру навчальних закладів ДСНС України  Юрій Уваров); "Краще інформаційно-програмне забезпечення освітнього процесу" (голова комісії – провідний науковий співробітник науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології науково-дослідного центру майор служби цивільного захисту Наталія Оніщенко); "Краще навчально-наочне обладнання, навчальне лабораторне устаткування"
(голова комісії – заступник начальника навчально-методичного відділу підполковник служби цивільного захисту  Максим Журавський); "Краща навчальна аудиторія"
(голова комісії – перший проректор з навчальної та методичної роботи полковник служби цивільного захисту Олег Назаров). Полковник Назаров є і Головою Оргкомітету Конкурсу. До складу Оргкомітету та комісій залучаються досвідчені фахівці НУЦЗУ, які не входять до складу кафедр.
Загальними критеріями оцінювання Робіт, поданих на Конкурс, є:  актуальність; педагогічна новизна;  практичне використання;  обсяги;  відповідність навчальним програмам з дисциплін. Критеріями оцінювання Робіт, поданих на Конкурс в номінації "Краще інформаційно-програмне забезпечення освітнього процесу", є: актуальність, функціональність, використання в освітньому процесі, інноваційна складова, відповідність навчальним програмам з дисциплін, ергономічність, зручність використання.
Аудиторії навчального закладу будуть оцінюватись за станом:  обладнання, яке має відповідність сучасним вимогам науки та техніки, використання новітніх технологій та матеріалів, наявність під час використання та демонстрування, наявність інструкції або документації щодо використання в роботі та принципу дії; наявність технічних засобів навчання та ефективність їх використання. При оцінювання аудиторії
буде враховуватись і стан приміщення  на  кількість   робочих місць для проведення лабораторних та практичних занять;  стан підлоги, стін, освітлення, стан меблів та дизайн.
Основні завдання Конкурсу:  огляд та рейтингове оцінювання освітніх, науково-дослідницьких та інноваційних досягнень учасників освітнього процесу;  участі науково-педагогічних, наукових працівників НУЦЗУ у навчальній, навчальній  та науково-методичній роботі;  популяризація та впровадження в освітній процес інноваційних освітянських технологій та педагогічних ідей, результатів науково-дослідних робіт як передумови підвищення наукового рівня викладання та організації освітнього процесу;
 зміцнення і розвиток аудиторного фонду  (поповнення навчальних аудиторій та лабораторій новим обладнанням, технічними засобами навчання, зразками та т.ін.);
оновлення устаткування, обладнання, меблів навчальних аудиторій та лабораторій;
 вивчення та узагальнення досвіду роботи та обладнання   кращих аудиторій та лабораторій, поширення цього досвіду серед науково-педагогічних працівників НУЦЗУ;
стимулювання та підтримка інтелектуальної, творчої та педагогічної діяльності учасників освітнього процесу.
Проведення Конкурсу здійснюється відповідно до Закону України "Про вищу освіту" від 01.07.2014 р., нормативно-правових актів МОН України та ДСНС України, що регламентують діяльність вищих навчальних закладів ДСНС України, та Статуту НУЦЗУ.
 
Сектор зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю НУЦЗУ
 
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10