https://www.high-endrolex.com/10 В НУЦЗУ підбито підсумки проведення польової ландшафтно-екологогічної навчальної практики | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

08.06.2015
НУЦЗУ

В НУЦЗУ підбито підсумки проведення польової ландшафтно-екологогічної навчальної практики

Відповідно до наказу МНС України від 01.12.2003 р. № 461 «Про затвердження Положення про організацію та проведення практичної підготовки курсантів, студентів (слухачів) ВНЗ МНС України», навчального плану підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» за напрямом підготовки «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування», наказу ректора НУЦЗУ № 46 від 8.04.2015 р. в період з 19 по 29 травня 2015 року на території навчального центру Національного університету цивільного захисту України в ур. Фігурівка Харківської області було проведено польову частину ландшафтно-екологічної навчальної практики.

Керував проведенням практики завідувач кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки університету к.т.н., доцент Сергій  Артем’єв. До практики було залучено 9 студентів та 5 курсантів. Проводили заняття також професора кафедри д.х.н. професор Васюков О.Є., доцент кафедри к.т.н., доцент Рибалова О.В., викладача кафедри к.т.н. Сарапіна М.В.

Метою проведення ландшафтно-екологічної навчальної практики було закріплення навичок та вмінь, які було отримано під час проведення аудиторних занять.

Студенти та курсанти протягом ландшафтно-екологічної навчальної практики отримали практичні навички щодо підготовки приладу ПАБ-2А до роботи та орієнтування на місцевості, визначення відстаней до об’єктів за допомогою даного приладу; проводили реальні метеорологічні спостереження з виконанням відповідних письмових практичних розрахунків із застосуванням анемометру, психрометру, барометру, термометрів, шумоміру, оцінювали радіаційний стан території дослідження за допомогою дозиметру МКСУ; оцінювали реальний хімічний склад річки Сіверський Донець на території дослідження з використанням батометру для проведення заборів води та проводили практичні розрахунки за таблицями, а також стан грунтів території дослідження, у тому числі - на відповідних глибинах за допомогою буру; брали участь у проведенні заняття з самогасіння, у тому числі - два студенти практично виконували норматив, стали учасниками занять з окурювання, причому усі студенти (хлопці) виконали норматив практично.

Усі види робіт студентами біли виконані якісно і ретельно. Після закінчення практики студенти звітували про виконання програми та індивідуального завдання у вигляді подання письмових звітів (теоретичного перед проведенням практики та практичного по завершенню), підписаного і оціненого безпосередньо керівником практики та викладачами, які проводили заняття. 29 травня курсанти та студенти захищали свої звіти, всі вони отримали відмінні оцінки.

Підсумки практики було обговорено на засіданні кафедри, а загальні підсумки практики планується підбити на вченій раді факультету.

Сергій Артем'єв, завідувач кафелри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки, прес-служба НУЦЗУ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10