https://www.high-endrolex.com/10 У межах кураторських годин | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

04.06.2015
НУЦЗУ

У межах кураторських годин

Під час майже останньої у цьому навчальному році кураторської години для чоловічої частини групи першокурсників напряму підготовки «Охорона праці» за допомогою фахівців Обласного Центру планування сім’ї та репродукції Людини відбулось розкриття маленьких, проте вкрай важливих, таємниць великої справи народження здорових дітей

Очевидно, що можливість (не)мати дітей у рівній мірі залежить як від здоров’я жінок, так і здоров’я чоловіків. Та, як не дивно, у сучасних умовах за статистикою та свідченнями фахівців, у 45% випадків безпліддя подружжя зумовлює саме чоловік (проти 40% випадків жіночих негараздів).

Тож, цикл бесід і заходів для кураторської групи під гаслом «Разом до здорового майбутнього» Оленою Шароватовою (куратором групи ОПкс-14-511) у поточному навчальному році завершено за допомогою вже вкотре залучених до цієї справи фахівців Обласного Центру планування сім’ї та репродукції Людини.

Як і раніше, окремо для дівочої частини групи, цього разу лекція-бесіда з фахівцем Центру - лікарем-урологом - відбулась саме для хлопців.

Розмова стосувалась не лише питань особливостей репродукції людини, а й конкретних проблем впливу факторів довкілля, добровільного ризику, що характерні сучасній молоді, які в подальшому визначають їхню можливість мати здорове потомство.

Шляхи запобігання захворюванням, що передаються статевим шляхом, яких у переліку сучасної медицини налічується вже понад кілька десятків, шляхи збереження репродуктивного потенціалу в умовах глобальної екологічної кризи, наслідки занять професійним спортом та вплив електромагнітного випромінювання, спадкові вади та особливості способу життя задля народження здорової дитини – стали предметом обговорення під час кураторської години.

Почуті медичні терміни, діагнози та реальні історії життя не залишили байдужими присутніх хлопців-першокурсників, змусивши замилитись над тим, до чого може призвести інколи безвідповідальне ставлення до власного здоров’я, яке начебто, з 18-річного погляду, ніколи не буде втрачене.

 

 

Куратор групи ОПкс-14-511 Олена Шароватова,

кафедра охорони  праці та техногенно-екологічної безпеки

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10