https://www.high-endrolex.com/10 Харків: університет ДСНС України - єдиний вищий навчальний заклад в державі, який готує висококваліфікованих фахівців для підрозділів МНС Республіки Азербайджан | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

27.05.2015
НУЦЗУ

Харків: університет ДСНС України - єдиний вищий навчальний заклад в державі, який готує висококваліфікованих фахівців для підрозділів МНС Республіки Азербайджан

26 травня на кафедрі управління та організації діяльності цивільного захисту Національного університету цивільного захисту України успішно захистили магістерські роботи за спеціальністю «Управління пожежною безпекою» слухачі Республіки Азербайджан. Це - Алескеров Ельчин Расим огли, начальник 48-ої Пожежної частини Управління Пожежної охорони об’єктів Державної Нафтової Компанії Республіки Азербайджан, з теми «Розробка управлінських рішень підвищення пожежної безпеки Бинагадинського району міста Баку» ( керівник – заступник начальника кафедри управління та організації діяльності цивільного захисту Роман Приходько), Мирзоєв Заур Акиф огли, помічник начальника Державної служби Пожежної охорони МНС Азербайджанської Республіки, з теми «Державне управління пожежною безпекою» ( керівник - професор кафедри управління та організації діяльності цивільного захисту Олександр Мельниченко), Ягубов Анар Ханлар огли, інспектор відділу Організації пожежного нагляду Державної служби Пожежного нагляду МНС Республіки Азербайджан, з теми «Розробка управлінських рішень підвищення пожежної безпеки Карадагського району міста Баку» (керівник – Роман Приходько) та Аббасов Раміль Яшар огли, старший інспектор відділу Організації пожежного нагляду Державної служби Пожежного нагляду МНС Азербайджанської Республіки з теми «Управління ліквідацією пожеж в приватному секторі» ( керівник - Олександр Мельниченко).
Цьогоріч серед випускників НУЦЗУ заочної форми навчання - 55 громадян Азербайджану, які отримають дипломи фахівців вищого ґатунку. Чотири випускники-магістри отримають дипломи за спеціальністю «Управління пожежною безпекою», а 51 випускник - дипломи «бакалавра» за спеціальністю «Пожежна безпека».
Як зазначив випускник магістратури управління Алескеров Ельчин Расим огли, і українські, і азербайджанські рятувальники виконують одну благородну місію – захист і збереження життя і здоров’я людей у будь-яких надзвичайних ситуаціях. Тож, знання, отримані в університеті, необхідні випускникам у їх подальшій службовій діяльності.
«Більша половина випускників із Азербайджану – працівники підрозділів МНС Азербайджанської Республіки. І це обумовлено історично, – наголошує представник державної екзаменаційної комісії, професор кафедри управління та організації діяльності цивільного захисту Микола Кулєшов. Починаючи з 1928 року наш навчальний заклад, і на сьогодні він єдиний в Україні, готує висококваліфікованих спеціалістів для підрозділів МНС Республіки Азербайджан. Обіймаючи посади в МНС своєї країни, азербайджанці отримують вищу освіту саме у Харкові, бо тут є вагомий науковий потенціал».
Як зазначив помічник ректора з міжнародного співробітництва підполковник служби цивільного захисту Денис Лєбєдєв, наразі в університеті навчаються 480 громадян Республіки Азербайджан. До 29 травня 355 випускників НУЦЗУ заочної форми навчання отримають дипломи бакалаврів, спеціалістів, магістрів за спеціальностями «Пожежна безпека», «Цивільний захист», «Психологія», «Охорона праці», «Управління у сфері цивільного захисту».
Наразі, зазначає підполковник Лєбєдєв, НУЦЗУ постійно підтримує процес встановлення міжнародних зв’язків із профільними вищими навчальними закладами та науковими установами інших країн світу, зокрема країн СНД та країн-членів Європейського Союзу. Сьогодні кількість угод про співробітництво в освітній та науковій сферах, укладених університетом із закордонними партнерами, дорівнює шістнадцяти. Серед партнерів університету Технічний університет-Варна, м. Варна, Болгарія, Університет "ПРОФ. Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ", г. Бургас, Болгарія, Варненський Вільний університет "ЧЕРНОРИЗЕЦ ХРАБЪР", м. Варна, Болгарія та Університет соціальної психології, м. Варшава, Республіка Польща, угоди з якими передбачають окрім обміну студентськими групами, викладачами, спільних наукових досліджень та участі у Європейських програмах фінансування роботу з організації підготовки студентів за програмою подвійного (спільного) диплому.
Результатом реалізації договору про співпрацю з Кокшетауським технічним інститутом Комітету з надзвичайних ситуацій МВС Республіки Казахстан стала вже традиційна участь представників професорсько викладацького складу НУЦЗ України в навчальних і наукових заходах, що проводяться в Казахстані. Так, наразі заступник начальника кафедри спеціальної хімії та хімічної технології факультету оперативно-рятувальних сил університету майор служби цивільного захисту Максим Кустов перебуває у Республіканському навчально-методичному центрі цивільного захисту міста Алмати Республіки Казахстан, де проходять міжнародні курси для інструкторів екстрених служб реагування на хімічні, біологічні, радіаційні та ядерні інциденти у рамках співробітництва Україна – НАТО.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, Лариса Кошеварова, журналіст, фото – Ігоря Котова та Олега Перегона.



 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10