https://www.high-endrolex.com/10 Європейська формула діяльності НУЦЗУ - це міжнародні стандарти безпеки, розвиток науки і укріплення матеріально-технічної бази | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

25.05.2015
НУЦЗУ

Європейська формула діяльності НУЦЗУ - це міжнародні стандарти безпеки, розвиток науки і укріплення матеріально-технічної бази

Єдність освітньої та наукової діяльності забезпечила університету вагомі досягнення у підготовці кадрів для підрозділів Держслужби України з надзвичайних ситуацій, фахівців з питань цивільного захисту, безпеки життя, екологічної безпеки, охорони праці, а також  кризових  психологів.
 
Національний університет цивільного захисту України сприяє   розвитку вищої освіти в Європі. Саме таку фахову оцінку діяльності провідного вишу Держслужби з надзвичайних ситуацій України дала президент Європейської асоціації університетів (EUA), професор Марія Хелена Назаре в особистому листі на ім’я ректора НУЦЗУ Володимира Садкового, коли у жовтні 2014 року вітала  працівників вишу у якості члена EUA.
Визнання  НУЦЗУ  міжнародною науковою спільнотою змушують по-новому оцінювати інтелектуальний потенціал вишу, висувають нові вимоги до професіоналів.  Національний університет цивільного захисту України  входить в п’ятірку харківських вузів, які є членами  Європейської асоціації університетів.
Сьогодні провідний вищий навчальний заклад Державної служби України з надзвичайних ситуацій має укладені договори про співробітництво в освітній та науково-дослідній сферах із Технічним університетом – Варна (Болгарія), МНС Республіки Азербайджан, Гомельським інженерним інститутом МНС Республіки Білорусь, Кокшетауським технічним інститутом  МНС Республіки Казахстан,  Головним Управлінням пожежної охорони та боротьби зі стихійними лихами (Німеччина).
Також реалізуються програми «подвійних дипломів» з Технічним Університетом-Варна (Болгарія) за програмами підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційних рівнів «бакалавр» за напрямом підготовки «Цивільний захист» та «магістр» за спеціальністю «Цивільний захист», а також реалізуються спільні проекти з Головною Школою Пожежної Служби Республіки Польща, в межах яких курсанти, студенти та науково-педагогічні працівники університету беруть участь в освітніх заходах на території Республіки Польща та ряду країн ЄС.
Фахівці з проведення піротехнічних та спеціальних робіт  НУЦЗУ постійно беруть участь у навчальних курсах з підготовки інструкторів з протидії саморобним вибуховим пристроям у Словацькій Республіці. Вже традиційними стали лекції  з питань цивільного захисту,  пожежної безпеки науковців вишу для студентів та курсантів Кокшетауського технічного інституту  МНС Республики Казахстан.
Європейська асоціація університетів - представник спільноти вищої освіти в Європі. Членами EUA є близько 850 освітніх установ в 47 країнах світу. Асоціація підтримує розвиток університетів проведенням конференцій, семінарів, організацією спільних проектів, а також надає цільові послуги, пов'язані з підготовкою докторів наук тощо.
Враховуючи  більш глибоку інтеграцію  до загальноєвропейського освітнього простору та подальшу імплементацію  в Україні положень Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом,  для провідних вищих навчальних закладів втрачає актуальності  участь у вузькоспеціалізованих міждержавних інституціях, якою є Європейська асоціація пожежних  коледжів ( European Fire Service Colleges Association (EFSCA), та, навпаки, стає більш перспективним членство у загальновизнаних та авторитетних  міжнародних академічних об’єднаннях, якою є Європейська Асоціація університетів (EUA).
 
Лариса Кошеварова
НУЦЗУ
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10