https://www.high-endrolex.com/10 Курсанти НУЦЗУ стали учасниками Першого обласного зльоту студентських волонтерських загонів Харківського регіону | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

25.05.2015
НУЦЗУ

Курсанти НУЦЗУ стали учасниками Першого обласного зльоту студентських волонтерських загонів Харківського регіону

23 травня на полігоні тренувального центру ГУ МВС України у Харківській області пройшов Перший обласний зліт студентських волонтерських загонів Харківського регіону «Волонтер ХХІ сторіччя» за підтримки голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Райніна.
Волонтерство - добровільна діяльність осіб — волонтерів, спрямована на надання допомоги особам, що перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги. Сьогодні, у зв’язку із надскладною ситуацією в нашій державі, розвинений волонтерський рух. Основними напрямками його роботи є допомога українській армії (збір харчів, теплих речей та амуніції, ліків), допомога пораненим, військовим госпіталям та лікарням, де лікуються поранені військовослужбовці, допомога сім'ям тимчасових переселенців з Криму та території АТО, збір коштів, речей, довезення зібраної допомоги до військових підрозділів за місцем їх дислокації, госпіталів, родин військовослужбовців тощо. Волонтерський рух розвинений в Національному університеті цивільного захисту України. На Першому обласному зльоті студентських волонтерських загонів Харківського регіону «Волонтер ХХІ сторіччя» у формі гри-квесту пройшли справжні випробування. 
Активними учасниками заходу стали курсанти Національного університету цивільного захисту України. Вони пройшли декілька випробувальних етапів, а саме: відеозвернення до воїнів АТО, надання долікарської допомоги, подолання психологічної та загальновійськової смуги перешкод, метання навчальних гранат, ножів та стрільбу зі страйкбольної зброї, а також розпізнання вибухонебезпечних предметів.
Після цього була польова каша та розмова із воїном АТО за позивним «Гора».
Як зазначив проректор з персоналу університету полковник служби цивільного захисту Вадим Попов, курсанти на заході проявили свою вправність, спритність та якісні знання, вони повністю готові до виконання будь-яких надскладних завдань в умовах сьогодення.
Всі команди були нагороджені грамотами за активну участь у Першому обласному зльоту студентських волонтерських загонів Харківського регіону «Волонтер ХХІ сторіччя».

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова




 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10