https://www.high-endrolex.com/10 Харків: співробітники університету ДСНС України взяли участь у спільному українсько-польському проекті «Наукові пікніки» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

22.05.2015
НУЦЗУ

Харків: співробітники університету ДСНС України взяли участь у спільному українсько-польському проекті «Наукові пікніки»

22 травня на майдані в саду Шевченка біля кіноконцертної зали «Україна» уже втретє відбувся масштабний захід «Наукові пікніки». Цей проект здійснюється спільними українсько-польськими зусиллями. Цьогоріч у заході взяли участь майже 50 вищих навчальних закладів, науково-дослідних установ, організацій, підприємств та понад 500 науковців, викладачів, студентів. Серед активних учасників проекту – співробітники Національного університету цивільного захисту України. У двох палатках було розміщено експозиційні матеріали про діяльність підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій, презентація життєдіяльності університету, наукова та навчальна література, а також продемонстровано спеціалізовану пожежну техніку. Бажаючі мали змогу «приміряти» захисний одяг рятувальника. Спеціалісти кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки навчального закладу продемонстрували виконання робіт щодо пошуку вибухонебезпечних предметів за допомогою сучасних засобів. Не залишили нікого байдужими хімічні досліди, виконані спеціалістами кафедри спеціальної хімії та хімічної технології. Свої наукові доробки представили науково-педагогічні працівники кафедри автоматичних систем безпеки та інформаційних технологій.
Загалом, на заході було представлено майже 1000 експериментів, у тому числі – роботів, 3D-принтерів, огляд міста і неба в телескопи, контактну програму з тваринами, дива світла та тіні, виробництво ліків, оптичні ілюзії тощо. Також активно залучались до того, що відбувалося, гості заходу. Для них проводились майстер-класи, ігри, конкурси, співучасть в експериментах.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото - Ігоря Котова та Дар'ї Ахмадуліної
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10