https://www.high-endrolex.com/10 У Харкові у сквері Пожежних увічнять імена загиблих рятувальників | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

19.05.2015
НУЦЗУ

У Харкові у сквері Пожежних увічнять імена загиблих рятувальників

У сквері Пожежних по вул. Полтавський шлях увічнять імена рятувальників-харків'ян, які загинули з 1990-х років до наших днів при виконанні службових обов'язків.
Як повідомляє сайт новин Харківської міськради із посиланням  на голову громадської організації «Харківський клуб «Генерал» Валентина Голика,  пам'ятник Пожежним був встановлений в 1985 році, і імена загиблих пожежних на його стелі давно не оновлювалися. Тепер же організація займається пошуком імен пожежних, які загинули при виконанні службових обов'язків з 1991 року. Зараз у списку Валентина Голика вже 50 імен.
Директор Департаменту комунального господарства Віктор Кітанін повідомив, що скульптори та архітектори міста ще радяться, яким чином увічнити ці імена. Можливо, це зроблять на старій стелі, доповнивши списки, а, можливо, встановлять нову. Відомо, що сам пам'ятник приведуть в належний вигляд і замінять на ньому старі гранітні плити. Також буде впорядкований сквер, і в ньому з'являться нові світильники.
Займається пам'ятним комплексом група скульпторів і архітекторів, серед яких - головний архітектор міста Сергій Чечельницький, ректор Харківського університету будівництва і архітектури, архітектор пам'ятника Пожежним Юрій Шкодовський, скульптор Олександр Рідний.
Роботи планують закінчити до 23 серпня - Дня міста.
 
Лариса Кошеварова
НУЦЗУ
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10