https://www.high-endrolex.com/10 На підставі провідних документів Уряду та ДСНС у сфері цивільного захисту в НУЦЗУ розгорнута широкомасштабна кампанія з безпеки життя, навчання населення діям у разі виникнення загрози та роботи з переселенцями і постраждалим населенням | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

19.05.2015
НУЦЗУ

На підставі провідних документів Уряду та ДСНС у сфері цивільного захисту в НУЦЗУ розгорнута широкомасштабна кампанія з безпеки життя, навчання населення діям у разі виникнення загрози та роботи з переселенцями і постраждалим населенням

З вересня 2014-го року до квітня 2015-го курсанти, студенти, науково-педагогічні працівники Національного університету цивільного захисту України провели майже три десятка Акцій і сотню навчально-тренінгових занять з безпеки життя, культури поведінки, навчання населення діям у разі виникнення загрози, першої долікарської допомоги.
 
За вісім місяців до заходів Національного університету ДСНС України  залучено понад п’ять тисяч освітян, школярів, батьків, працівників організацій та установ, пересічних громадян, які приєднались до акцій «Зробимо життя безпечним», «Абетка рятувальників», «Фахівці НУЦЗУ – за безпечний та здоровий спосіб життя», «Мене навчили  і  я навчу тебе», «Курсанти НУЦЗУ – дітям про небезпеку», «Дії населення у разі виникнення загрози», «Безпека сьогодні: легко, зрозуміло, доступно для дітей та дорослих» та інших.
Всі акції і заходи проходять за присутності ЗМІ.
За участі працівників і вихованців НУЦЗУ проведено більше десятка прямих ефірів на харківських телеканалах і обласному радіо. Медіа-ресурси допомагають ще більш широко залучати громадськість до питань безпеки.
Як зазначає ректор університету генерал-лейтенант служби цивільного захисту Володимир Садковий,  діяльність  провідного навчального закладу спрямована на, перш за все, підготовку висококваліфікованих фахівців для підрозділів Держслужби з надзвичайних ситуацій, зменшення ризиків виникнення надзвичайних ситуацій, реалізацію превентивних заходів у сфері цивільного захисту, навчання населення діям у разі виникнення загрози. "Саме на реалізацію цих завдань наразі спрямовані основні зусилля Уряду та нашої Служби. Науково-педагогічні працівники проводить активну роботу з інформування населення щодо питань цивільного захисту,  удосконалюється і розширяється  роз’яснювальна робота щодо небезпеки, яку можуть приховувати у собі підозрілі предмети, - зауважив генерал Садковий. - Пріоритетним напрямком діяльності університету є гуманізація навчально-виховного процесу, виховання людини нової формації, яка є носієм глибоких фахових знань та широкого світогляд».
З початку 2015-го року за участі НУЦЗУ збільшилась кількість  семінарів із директорами, заступниками директорів з навчально-виховної роботи закладів освіти Харкова і області у рамках співпраці   університету ДСНС з Харківською міською радою, облдержадміністрацією та навчально-методичним центром освіти Харкова. Під час семінарів піднімаються питання пожежної безпеки навчальних закладів, цивільного захисту, формування у дітей культури безпечної поведінки, також обговорюються питання спільної роботи освітян та рятувальників щодо підвищення рівня обізнаності школярів та персоналу навчальних закладів з основ безпеки життєдіяльності, проведення спільних заходів на тематику пожежної безпеки, алгоритму дій при тій чи іншій надзвичайній ситуації.
Треба зауважити, що під час проведення Акцій і заходів працівники,  курсанти та студенти університету розповідають про систему освіти ДСНС та спеціальності й напрями підготовки, за якими навчають в НУЦЗУ. Під час роз’яснювальних бесід учні,  вчителі, працівники організацій та установ дізнаються про правила поведінки під час функціонування системи оповіщення, у випадку масових заворушень чи бойових дій, анонімних повідомлень про замінування чи виявлення підозрілих предметів.  Аби процес навчання відбувався більш цікаво, учням та дорослим показують  навчальні ролики, відеофільми про безпечну поведінку у кризових ситуаціях та роздадуть інформаційні листівки.
 У лютому 2015-го  науковці науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології науково-дослідного центру НУЦЗУ  для практичних психологів ДСНС України з 11 регіонів нашої держави провели тренінг «Заради порятунку» щодо питань організації цілеспрямованої професійно-психологічної підготовки рятувальників до дій в зоні АТО.
У ході тренінгу психологи ДСНС України навчилися організовувати та проводити роботу з рятувальниками, які направляються для виконання професійних завдань у зону локального збройного конфлікту, відпрацювали навички ефективної психологічної допомоги рятувальникам та населенню безпосередньо у зоні АТО.
Такий тренінг пройшли вже і курсанти-психологи.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 Лариса Кошеварова
НУЦЗУ
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10