https://www.high-endrolex.com/10 Виїзне заняття курсантів НУЦЗУ на ВАТ «Турбоатом» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

18.05.2015
НУЦЗУ

Виїзне заняття курсантів НУЦЗУ на ВАТ «Турбоатом»

15 травня відповідно до спільного навчального плану Національного університету цивільного захисту України та ГУ ДСНС в Харківській області курсанти 3-го курсу факультету пожежної безпеки стали учасниками виїзного заняття на ВАТ «Турбоатом».
В актовій залі перед курсантамивиступив начальник об’єктової пожежно-рятувальної частини та розповів про історію створення цієї частини, її керівників та про діяльність пожежних на території заводу. Далі вихованці навчального закладу відвідали місцевий музей, де екскурсовод детально розповів про історію створення «Турбоатому», показав механізовані зменшені макети справжніх гідро- та паротурбін, про співпрацю заводу із зарубіжними замовниками та про загальне становище «Турбоатому» в наш час. Ця розповідь дуже вразила курсантів, так як більшість навіть уявити собі не могла, наскільки значним є вклад «Турбоатому» для України та для світового розвитку виробництва, адже турбіни, які виготовляють на заводі використовують в Азербайджані, Казахстані, Ефіопії, Турції, Росії, Сирії та в багатьох інших країнах.  Далі заняття продовжилось в одному з цехів, де курсанти побачили процес створення турбін. Вони були вражені величиною устаткування.

Організував виїзне заняття доцент кафедри пожежної профілактики в населених пунктах Анатолій Григорович Коссе.

 

Рада самоврядування 3-го курсу факультету пожежної безпеки.

 

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10