https://www.high-endrolex.com/10 Фахівці НУЦЗУ опікуються безпекою харківських дітлахів | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

13.05.2015
НУЦЗУ

Фахівці НУЦЗУ опікуються безпекою харківських дітлахів

12 травня у дошкільному навчальному закладі № 375 фахівці Національного університету цивільного захисту України разом із представниками Московського районного відділу ГУ ДСНС України у Харківській області провели День цивільного захисту для завідувачів дошкільних навчальних закладів Московського району міста Харкова. У рамках соціальної акції «Абетка рятувальників» керівники дитячих садочків, малеча та вихователі дошкільного навчального закладу вчились правильно поводити себе у різноманітних надзвичайних ситуаціях. Такі «надзвичайні» заняття є своєрідним підбиттям підсумків роботи з навчання основам безпеки життєдіяльності й цивільного захисту, що впродовж року проводились в дитячих садках. Крім того, це ще й підготовка дітей до дій у найпоширеніших екстремальних ситуаціях, які характерні для довгоочікуваних літніх канікул.
До заходу було залучено майже 50 завідувачів дошкільних навчальних закладів Московського району міста Харкова та 200 вихованців і вихователів дитсадка № 375. Неспроста саме цей освітній заклад було обрано для проведення Дня цивільного захисту – він є опорним з питань цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.
Заступник начальника кафедри наглядово-профілактичної діяльності Національного університету цивільного захисту України майор служби цивільного захисту Олександр Савченко нагадав присутнім про правила поведінки та алгоритм дій у разі виникнення різноманітних надзвичайних ситуацій. Він розповів вихователям, як правильно та своєчасно діяти у разі виникнення пожежі, виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів, у разі вибуху хімічно небезпечних речовин. У свою чергу, присутні ознайомились із засобами індивідуального захисту органів дихання – протигазами, респіраторами тощо.
Слухачі магістратури управління навчального закладу старший лейтенант служби цивільного захисту Андрій Максимов та старший лейтенант служби цивільного захисту Ганна Стельмах у формі гри розповіли дітлахам про небезпечну та благородну професію рятувальника, провели цікаві та пізнавальні конкурси-вікторини. У ході спілкування з малюками магістри управління нагадали номери телефонів екстрених служб, розповіли про небезпеку поводження з відкритим вогнем, сірниками та запальничками, довели заходи безпеки у разі виявлення вибухонебезпечних та невідомих предметів, а також правильного поводження у побуті та під час відпочинку.
«Щоби викликати рятувальників, - говорить маленька Світланка Бєлова, - потрібно набрати «101», сказати своє ім’я і де я живу».
Крім того, вихованців закладу рятувальники Московського районного відділу ГУ ДСНС України у Харківській області ознайомили з технікою та озброєнням пожежно-рятувальних підрозділів, його призначенням під час ліквідації пожеж і надзвичайних подій.
«У нас такий серйозний захід, - говорить завідувач дитсадка Наталія Паша, - проводиться уперше. Звичайно, коли розповідають про надзвичайні ситуації та ліквідації їх наслідків вихователі – це одне. А коли доводять це на практиці спеціалісти – зовсім інше. Один раз побачене надовго залишиться у пам’яті наших малюків. А особливо – пожежне авто».
Протягом заходу рятувальники також розширили та поглибили знання дітлахів з основ безпеки життєдіяльності, пропагували здоровий спосіб життя, доводили«ази» безпечної поведінки під час літнього відпочинку.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Валерії Лютенко
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10