https://www.high-endrolex.com/10 Курсанти-першокурсники НУЦЗУ марш-переходом завершили теоретичний блок навчання | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

29.04.2015
НУЦЗУ

Курсанти-першокурсники НУЦЗУ марш-переходом завершили теоретичний блок навчання

24, 28 квітня курсанти 1-их курсів факультетів цивільного захисту, оперативно-рятувальних сил, соціально-психологічного та пожежної безпеки Національного університету цивільного захисту України здійснили марш-перехід на двадцятикілометрову дистанцію. Тим самим вони завершили теоретичний блок першого року навчання в університету і показали свою витривалість, наполегливість, силу духу, чоловічу міць. Марш-перехід здійснюється курсантами-першокурсниками тільки в Національному університеті цивільного захисту України від часів заснування навчального закладу. Як зазначив керівник заходу начальник кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки полковник служби цивільного захисту Ігор Толкунов, марш-перехід для першокурсників є своєрідним перехідником від опанування теоретичних знань до набуття практичних навичок при проходженні ними табірного навчального збору, що триватиме в цьому з 12 травня до 30 червня на навчально-тренувальному полігоні в урочищі Фігурівка Харківської області.
Традиційно захід почався о четвертій годині ранку з отримання команди «Збір» від чергової частини. Курсантам довелось долати у складі підрозділів, підтримуючи один одного, виснажливу дистанцію, ліквідовувати наслідки імітованої надзвичайної ситуації, надаючи допомогу умовним постраждалим та один одному. Вирішення навчальної задачі марш-переходу відбувалося в умовах забруднення території небезпечними хімічними речовинами, тож доводилось застосовувати засоби захисту органів дихання як для себе, так і для умовних постраждалих.
«Такий захід, - говорить полковник Толкунов, - сприяє формуванню високої витривалості, товариської допомоги, колективізму, згуртованості та набуттю професійних навичок дій в умовах надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру. Формує почуття довіри до спеціальних технічних засобів, що можуть використовуватись при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій».
Курсанти-першокурсники показали добру фізичну підготовку та достойно пройшли перше випробування, наближене до реальних обставин.
Тож, професія рятувальників – для справжніх чоловіків.


Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ


 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10