https://www.high-endrolex.com/10 Московський район: спільний рейд в приватному секторі | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

27.04.2015
НУЦЗУ

Московський район: спільний рейд в приватному секторі

У приватному секторі мешканці вбирають садибні ділянки, угіддя та спалюють суху минулорічну траву, тим самим збільшивши кількість пожеж. Головною причиною їх виникнення є людська недбалість і недотримання елементарних правил протипожежної безпеки.
Так, 24 квітня рятувальники Московського районного відділу ГУ ДСНС України у Харківській області спільно з представниками адміністрації Московського району, газової служби та студентами Національного університету цивільного захисту України провели інформаційно-роз’яснювальну роботу серед мешканців приватного сектора Московського району щодо їх безпеки життєдіяльності.
Рейд розпочався з проведення подвірних обходів помешкань громадян та спілкування на вулицях щодо дотримання правил пожежної безпеки у побуті, зокрема по вулицях Бестужева, Уманській та провулків Артільний та Квітучий.
Особливу увагу рятувальники приділили багатодітним сім’ям, самотнім пенсіонерам, неблагонадійним особам. Господарям була надана консультативна допомога, роз’яснено ризики, перевірено умови побуту. Загалом було охоплено понад 40 мешканців. Перевіряючі вказували на недоліки, які можуть призвести до пожежі, та пояснювали, яким чином їх можна оперативно усунути. Запалюючи багаття під час відпочинку в лісі чи спалюючи минулорічну суху рослинність в себе на городі, громадяни не замислюються над тим, що своєю поведінкою вони здатні спричинити масштабну пожежу. Під час загорання сухої трави полум’я може перекинутися на житлові будинки та інші споруди, завдавши при цьому значних матеріальних збитків.
Окрім цього, рейдова бригада перевіряла працездатність газового господарства в будинках. Розповсюджували пам’ятки та розповідали про правила користування газовими приладами і дії щодо виявлення вибухонебезпечних предметів.
Рятувальники вкотре закликають мешканців Московського району дотримуватися правил пожежної безпеки й не допускати загорань.

Вілерія Лютенко, Московський РВ ГУ ДСНС України у Харківській області, Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Валерії Лютенко

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10