https://www.high-endrolex.com/10 Фахівці НУЦЗУ у рамках Дня цивільного захисту провели навчально-тренінгові заняття з безпеки життєдіяльності для директорів харківських шкіл | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

21.04.2015
НУЦЗУ

Фахівці НУЦЗУ у рамках Дня цивільного захисту провели навчально-тренінгові заняття з безпеки життєдіяльності для директорів харківських шкіл

20 квітня працівники та курсанти Національного університету цивільного захисту України у рамках проведення Дня цивільного захисту провели навчально-тренінгові заняття з безпеки життєдіяльності для директорів шкіл Київського району Харкова. Захід відбувався на базі середньої загальноосвітньої школи № 36. До акції долучились також педагоги, учні та їх батьки освітнього закладу.
Фахівці провідного вищого навчального закладу Державної служби України з надзвичайних ситуацій - начальник і старший викладач кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки полковник служби цивільного захисту Ігор Толкунов та підполковник служби цивільного захисту Євген Стецюк, а також курсанти 3-го курсу факультету цивільного захисту - довели інформацію про порядок дій при виявленні вибухонебезпечних предметів та небезпечних знахідок, небезпеку наслідків вибуху, ознайомили присутніх із деякими характеристиками вибухонебезпечних предметів, із штатним оснащенням груп піротехнічних робіт ДСНС України, із засобами індивідуального захисту органів дихання – протигазами, респіраторами тощо, продемонстрували різноманітні засоби захисту шкіри від хімічно небезпечних речовин та радіонуклідів.
«Сьогодні, у зв’язку із важкою ситуацією у нашій державі, - зазначив начальник кафедри полковник Толкунов, - є необхідність проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення з приводу порядку дій при виявленні вибухонебезпечних і підозрілих предметів. Слід наголосити, що проведення таких заходів може врятувати життя не одній людині, що безпосередньо наблизилась до небезпечної знахідки, а й іншим, які можуть винятково опинитись на цей момент у радіусі небезпечної зони ураження осколками та фугасною дією вибуху».
Також студентки соціально-психологічного факультету показали присутнім здобуті навички з надання домедичної допомоги внаслідок різноманітних надзвичайних ситуацій, в томі числі - надання домедичної допомоги й за допомогою підручних засобів.
Курсанти і студенти факультетів пожежної безпеки і соціально-психологічного – неодноразові призери обласних, всеукраїнських та міжнародних змагань з рукопашного бою – показали учасникам заходу деякі прийоми самооборони.
Представники кафедри автоматичних систем безпеки та інформаційних технологій продемонстрували та розповіли про системи пожежної автоматики.
«Такі заходи, - говорить начальник кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки Ігор Толкунов, - фахівці НУЦЗУ проводять щороку, охоплюючи не тільки школи, а й дитсадочки, вищі навчальні заклади, вони стали вже традиційними. Неспроста сьогоднішньою цільовою аудиторію стали директори шкіл: вони самі поповнять свої знання щодо небезпеки зустрічі із вибухонебезпечними предметами, радіаційного та хімічного ураження та надання домедичної допомоги, а й доведуть вкрай корисну інформацію до всіх учасників навчально-виховного процесу, в тому числі й до батьків учнів своїх шкіл».
У свою чергу вихованці загальноосвітньої середньої школи № 36 продемонстрували свої знання з безпеки життєдіяльності у формі конкурсів, тематичних бесід та вистав, казкових ігор.
Рятувальники звернулися до присутніх із закликом бути пильними і обережними, а ще висловили сподівання, що інформація, отримана під час занять, навчить їх у разі необхідності повсякчас дотримуватись правил безпеки життєдіяльності.

 

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото зош № 36
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10