https://www.high-endrolex.com/10 Московський район: практична підготовка 13 курсантів і студентів Національного університету цивільного захисту | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

22.04.2015
НУЦЗУ

Московський район: практична підготовка 13 курсантів і студентів Національного університету цивільного захисту

Важливим аспектом у процесі навчання майбутніх фахівців Державної служби України з надзвичайних ситуацій є практична підготовка в підрозділах служби цивільного захисту.
Керівництво та офіцерський склад Московського районного відділу ГУ ДСНС України у Харківській області з року в рік приділяє багато уваги щодо практичної підготовки курсантів та студентів Національного університету цивільного захисту України. Кожному курсанту та студенту затверджено індивідуальні плани стажування, забезпечено щоденний контроль за їх виконанням.
Завдяки компетентним фахівцям, які мають відповідний кваліфікаційний досвід, високі ділові та моральні якості майбутні рятувальники отримують практичні навички і уяву про роботу в підрозділах Харківського гарнізону.
Для курсантів факультету цивільного захисту, які навчаються за спеціальністю «Цивільний захист», проходять стажування на посаді державного інспектора з нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки територіального органу. В Московському районі за забезпечення техногенної безпеки відповідає один з найдосвідченіших фахівців цієї галузі інспектор 18-ДПРЧ старший лейтенант служби цивільного захисту Сергій Андрейченко. Більшість слухачів щороку проходять у нього практику, оскільки знання и практичний досвід отриманий під час практики знадобляться у подальшій роботі. Сергій Олександрович приділяє особливу увагу техногенній безпеці і контролю знань всіх нормативних документів.
Курсанти та студенти факультету пожежної безпеки, які навчаються за спеціальністю «Пожежна безпека», стажуються на посаді інспектора. В свою чергу слід відзначити, що такі досвідчені інспектори, як підполковник служби цивільного захисту Валентин Фісун, майори служби цивільного захисту Станіслав Горбась, Юрій Краснонос, Максим Коссе та старший лейтенант служби цивільного захисту Дмитро Федосов приділяють достатньо уваги курсантам і слухачам щодо прищеплення професійних навичок. Адже теорію засвоїти легше, якщо кваліфіковані інспектори передадуть свій багаторічний досвід.
Студенти соціально-психологічного факультету, які навчаються за спеціальністю «Психологія», під керівництвом заступника начальника 18-ДПРЧ майора служби цивільного захисту Олексія Ярмака проводять тестування особового складу караулів 5, 18, 22-ДПРЧ Московського району.
Окрім хлопців, практику проходять і дівчата, які в свою чергу поділились враженнями: «Практична підготовка є унікальною можливістю для отримання практичного досвіду на базі засвоєних теоретичних знань в Національному університету цивільного захисту України» - відзначила Марина Ломака, студент групи ПБс-14-452 Національного університету цивільного захисту України.
У рамках стажування, крок за кроком, курсанти і студенти на власному досвіді дізнаються про специфіку роботи в підрозділах Державної служби України з надзвичайних ситуацій та закріплюють знання, отримані в Національному університеті цивільного захисту України.

Валерія Лютенко, Московський районний відділ ГУ ДСНС України у Харківській області, Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Валерії Лютенко
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10