https://www.high-endrolex.com/10 Сергій Бірюков: майбутні екстремальні психологи НУЦЗУ у всеозброєнні і готові до виконання поставлених перед ними завдань | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

14.04.2015
НУЦЗУ

Сергій Бірюков: майбутні екстремальні психологи НУЦЗУ у всеозброєнні і готові до виконання поставлених перед ними завдань

Таку оцінку діям майбутніх екстремальних психологів Національного університету цивільного захисту України, які вперше взяли участь у комплексних тактико-спеціальних навчаннях університету, дав представник Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Сергій Бірюков.
11 квітня на базі провідного вищого навчального закладу Державної служби України з надзвичайних ситуацій відбулися комплексні тактико-спеціальні навчання з управління силами та засобами під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного характеру. Уперше учасниками заходу стали курсанти та студенти 1-го курсу соціально-психологічного факультету разом із працівниками медико-санітарної частини навчального закладу. Як зазначив начальник медико-санітарної частини полковник служби цивільного захисту Юрій Приходько, на навчаннях були відпрацьовані елементи з надання постраждалим першої домедичної допомоги внаслідок надзвичайних ситуацій та їх сортування на спеціальних майданчиках.
Рівень підготовки курсантів та студентів з надання першої домедичної допомоги високо оцінив присутній на навчаннях представник Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Сергій Бірюков: «Майбутні екстремальні психологи НУЦЗУ відпрацювали практичні навички з сортування постраждалих при надзвичайних ситуаціях та надання їм першої домедичної допомоги. Сортування постраждалих є пріоритетним напрямом у наданні допомоги постраждалим при надзвичайній ситуації. Цей метод ефективно розподіляє надання допомоги постраждалим, коли ресурсів недостатньо для надання допомоги всім і негайно. Курсанти та студенти проявили уміння оперативно та правильно визначати характер ураження, встановлювати черговість та місце надання постраждалим допомоги. Вони уміло та правильно застосовують на практиці набуті знання». Тож, майбутні екстремальні психологи у всеозброєнні і готові до виконання поставлених перед ними завдань.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Віталія Попова
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10