https://www.high-endrolex.com/10 Змагання на кращу ланку ГДЗС - в ефірі ЗМІ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

10.04.2015
НУЦЗУ

Змагання на кращу ланку ГДЗС - в ефірі ЗМІ

Змагання за звання кращого газодимозахисника стартували сьогодні, 8 квітня, на навчально-спортивному майданчику Національного університету цивільного захисту України.

Репортаж Олени Короп, прес-служба Харківської міської ради
Змагання проходитимуть два дні і завершаться завтра. Всього в них беруть участь 96 курсантів 2-5 курсів факультетів цивільного захисту, оперативно-рятувальних сил та пожежної безпеки. Курсанти борються за перемогу в командах по чотири чоловіки.

Як повідомив начальник кафедри пожежно-рятувальної підготовки НУЦЗУ Павло Ковальов, ці змагання проходять у вузі 12-й рік поспіль. За його словами, курсанти відпрацьовують робочі психологічні моменти і вправність на смузі перешкод, вчаться працювати в димокамері і на висоті.

Сьогодні викладачі перевірили теоретичні знання курсантів і дали їм низку завдань. Майбутні рятувальники одягали на швидкість форму, апарати для роботи на стисненому повітрі, евакуювали «постраждалих» із задимленої кімнати, з другого поверху навчальної вежі та з колодязя, а також гасили пожежу, проходили смугу перешкод і виносили з «палаючої» кімнати матеріальні цінності.

Кращих курсантів визначають за часом, витраченим на виконання всіх вправ, і найменшою сумою штрафного часу, отриманого за допущені помилки.

Переможців нагородять перехідним кубком, грамотою та заохотять короткостроковою відпусткою терміном на п'ять діб.

http://www.city.kharkov.ua/uk/news/kursanti-universitetu-tsivilnogo-zakhistu-zmagayutsya-za-zvannya-kraschogo-pozhezhnogo-27551.html

У Національному університеті цивільного захисту України відбулися змагання на кращу ланку ГДЗС

Репортаж Катерини Міхальчук, ТК ОТБ

https://www.youtube.com/watch?v=60pfy4_3Mf4
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10