https://www.high-endrolex.com/10 ВІД КУРАТОРСЬКИХ НАСТАНОВ ДО ВЛАСНОЇ ПРОСВІТНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

09.04.2015
НУЦЗУ

ВІД КУРАТОРСЬКИХ НАСТАНОВ ДО ВЛАСНОЇ ПРОСВІТНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

9 квітня за ініціативи співробітників сектора зв'язків із засобами масової інформації та роботи з громадськістю Національного університету цивільного захисту України, під керівництвом куратора групи доцента кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки Олени Шароватової курсанти-першокурсники факультету техногенно-екологічної безпеки Альона Лугова та Данило Цюрісов дебютували у проведенні для школярів популярних занять циклу «Культура безпеки: фактори добровільного ризику».

Ініційовані Чорнобильською історичною майстернею та громадською організацією «Культурна ініціатива КОЛО» у межах виставки плакатів та міні-брошур з питань безпеки, виконаних у вигляді коміксів слухачами Харківської державної академії дизайну та мистецтв (про відкриття якої за участі представників НУЦЗУ 20 березня 2015 року повідомлялося раніше), подібні заняття мають на меті актуалізувати увагу підростаючого покоління на проблемі сучасної (не)безпеки, зокрема об’єктивних і суб’єктивних її факторах.

Залежить чи не залежить сьогодні від самої людини (не)безпека її існування? Саме ці аспекти з’ясовували юні лектори в аудиторії школярів та їхніх педагогів ЗОШ № 162 м. Харкова під час проведеного заняття з нагальних питань культури харчування та вживання слабоалкогольних напоїв.

Приховані для перекусу під час заходу сухарики та чіпси, а також лимонад та кола, стали предметом дослідження школярами переліку шкідливих харчових домішок, що містяться у сучасних продуктах. Подив та певних острах усвідомленої реальності змінювали обличчя активних учасників і спонукали до певних висновків після завершення проведеного курсантами та представниками НУЦЗУ заняття.

Слід сподіватись, що маленькі зерна знань, кинуті юними лекторами у поглинаючий грунт свідомості покоління школярів, дадуть благодатні сходи правильної поведінки, здорового способу життя та самозбереження в умовах сучасного суспільства ризику.


 
 

Олена Шароватова,

кафедра охорони праці та техногенно-екологічної  безпеки

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10