https://www.high-endrolex.com/10 Про культуру харчування і фактори добровільного ризику дізнаються школярі і вчителі під час екскурсії на виставку плакатів та коміксів з популяризації методів громадської безпеки. Акредитація ЗМІ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

07.04.2015
НУЦЗУ

Про культуру харчування і фактори добровільного ризику дізнаються школярі і вчителі під час екскурсії на виставку плакатів та коміксів з популяризації методів громадської безпеки. Акредитація ЗМІ

9 квітня у приміщенні Чорнобильської історичної майстерні (вул.. Фрунзе,1) об 11 годині відбудеться лекція  «Культура харчування молодого покоління», яку для школярів проведуть доцент кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки Національного університету цивільного захисту України і курсанти-рятувальники. Пізнавально-просвітницький захід проводиться у рамках роботи виставки  дипломних проектів студентів Харківської державної академії дизайну і мистецтв (ХДАДМ),  присвячених культурі безпеки. У рамках уроку відбудеться творча майстерня кандидата педагогічних наук Олени Шароватової  «Фактори добровільного ризику». Акредитація ЗМІ на місці проведення заходу.
 
Нагадаємо, що з 20 березня до 17 квітня у приміщенні Чорнобильської історичної майстерні   проходить виставка дипломних проектів студентів Харківської державної академії дизайну і мистецтв (ХДАДМ),  присвячених культурі безпеки.
У своїх роботах студенти наочно зобразили правила поведінки у випадку виявлення вибухових пристроїв, правила безпечної поведінки у публічних місцях, дії людини під час паніки у натовпі, інформацію про те, як підготувати житло на випадок виникнення надзвичайних ситуацій.
Ідея проектів, які виконані в оригінальній формі коміксів, полягає у візуалізації актуальних видів поведінки і прийомів безпеки, призначених для молодіжної аудиторії. Всі напрацювання можуть бути виконані у вигляді окремих брошур, які легко виготовити самостійно.
У простій та зрозумілій формі людям дають рекомендації про необхідні дії у разі виникнення різних загроз, також у легкій для сприйняття формі коміксів, плакатів і міні-брошур була представлена інформація про те, як повинна діяти людина в умовах виникнення надзвичайної ситуації.
На думку  курсантів і викладачів НУЦЗУ, це сучасна і перспективна форма популяризації необхідних знань серед населення.
Організаторами  заходів з культури безпеки вже складено план-графік відвідування  харківськими школярами,  студентами та громадськістю тематичної виставки і запропоновано курсантам та викладачам НУЦЗУ взяти безпосередню участь у проведенні занять з питань культури безпеки.
Науковий керівник проекту «Культура безпеки» з популяризації методів громадської безпеки професор кафедри графічного дизайну ХДАДМ Олег Векленко  разом із фахівцями НУЦЗУ планує затвердити перелік  тем дипломних  проектів з культури безпеки для випускників академії дизайну і мистецтв.
Наразі науковці університету ДСНС дають психологічну експертизу малюнкам, коміксам і текстам з питань культури безпеки, які супроводжуватимуть  графічну складову у міні-брошурах.
Зустріч із екстремальними психологами і курсантами планується на базі Чорнобильської  історичної майстерні 15 квітня.
Відвідати виставку й ознайомитися з експонатами можна до 17 квітня. 

 
 
 
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10