https://www.high-endrolex.com/10 Майбутні екстремальні психологи НУЦЗУ набували практичних навичок з сортування постраждалих | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

06.04.2015
НУЦЗУ

Майбутні екстремальні психологи НУЦЗУ набували практичних навичок з сортування постраждалих

Напередодні проведення тактико-спеціальних навчань в Національному університеті цивільного захисту України, що відбудуться 11 квітня, на базі кафедри психології діяльності в особливих умовах навчального закладу було проведено практичне заняття з медицини надзвичайних ситуацій з теми «Сортування постраждалих при надзвичайних ситуаціях та надання їм першої домедичної допомоги». Науково-педагогічні працівники кафедри психології діяльності в особливих умовах для проведення практичних занять з медицини надзвичайних ситуацій придбали майданчик щодо сортування постраждалих внаслідок будь-яких надзвичайних ситуацій. Брезентовий майданчик розділений на чотири секції, кожна з яких має свій колір.
На секцію червоного кольору, говорить доцент кафедри психології діяльності в особливих умовах Юрій Приходько, направляються постраждалі, які потребують невідкладної медичної допомоги, жовтого кольору – постраждалі, яким потрібна термінова медична допомога, на зелену секцію потраплять люди, яким меддопомога може бути відстрочена, а вже на чорну секцію потраплять загиблі.
Метою заняття стало формування у курсантів і студентів 1-го курсу соціально-психологічного факультету навичок сортування постраждалих на секції майданчика відповідного кольору та надання їм необхідної допомоги.
Заняття проводили доцент кафедри психології діяльності в особливих умовах Юрій Приходько та старший викладач цієї ж кафедри Наталя Світлична, які мають сертифікати Всесвітньої організації охорони здоров’я.


Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Віталія Попова
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10