https://www.high-endrolex.com/10 8 квітня 96 курсантів НУЦЗУ змагатимуться за «Кращу ланку газодимозахисників університету». Акредитація ЗМІ. Прес-реліз | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

06.04.2015
НУЦЗУ

8 квітня 96 курсантів НУЦЗУ змагатимуться за «Кращу ланку газодимозахисників університету». Акредитація ЗМІ. Прес-реліз

Змагання розпочнуться о 15 годині  8 квітня   на   навчально-спортивному майданчику університету по вул. Баварська 7. У перегонах візьмуть участь 28 команд (по чотири курсанти в кожній), до складу яких увійдуть  96 майбутніх рятувальників  з другого по п’ятий  курс факультетів цивільного захисту, оперативно-рятувальних сил та пожежної безпеки. 12 переможців змагань, а це  3 кращі команди, отримають відпустки додому. Мета проведення  перегонів - підвищення знань основних положень керівних документів газодимозахисної служби (ГДЗС), правил роботи, оперативної здатності та удосконалення професійної майстерності особового складу ГДЗС для роботи в апаратах на стисненому повітрі, популяризації газодимозахисної служби, а також визначення кращої ланки ГДЗС університету серед навчальних груп. Акредитацію ЗМІ проводить прес-служба університету до 18 години 7 квітня за тел.(057) 707 34-59.
 
Прес-реліз
 
Це традиційні змагання курсантів, які проводяться упродовж десятки років. Перед початком змагань кожен учасник проходить  медичну комісію та інструктаж з правил безпеки праці.
Далі йде теоретична частина, де  курсант  на протязі 10 хвилин повинен відповісти на 8 тестових питань.  Після  теорії – практика. Курсанти мають з’явитись на майданчик  у  брезентовому  спеціальному захисному костюмі, касці, мати рятувальний пояс з карабіном, брезентові рукавиці,  а також  бути екіпірованими спеціальним апаратом на стисненому повітрі «АUER», 3 – 4-х метровою зв`язкою,  рятувальною мотузкою.
Практична частина складається із п’яти  вправ.
 Вправа № 1 (1-ий етап) - одягання захисного одягу та оперативна перевірка.
Вправа № 2 (1-ий етап) -  пошук «постраждалого» та винос його за межі приміщення, гасіння умовної пожежі.
Вправа № 3 (2-ий етап) - рятування  «постраждалого» з 2-го поверху навчальної  башти.
Вправа № 4 (3-ій етап) - подолання смуги психологічної підготовки та рятування майна.
Вправа № 5 (4-ий етап) - рятування  «постраждалого» з колодязя за допомогою рятувальної триноги.
Під час першої вправи треба за 21 секунду встигти  одягти   спеціальний захисний одяг і зробити  оперативну перевірку апаратів на стисненому повітрі. Норматив вважається виконаним, коли спеціальний захисний одяг і спорядження одягнуті, куртка застібнута на всі ґудзики (крючки, кнопки), пояс застібнутий, кінець його заправлений під пряжку. Час виконання нормативу - 32 сек. Виконання оперативної перевірки фіксується по останньому газодимозахиснику, який зробив доповідь про готовність до роботи та обертання на 180 градусів.
Командна першість визначається по найменшому часу, витраченому на виконання усіх вправ та найменшої суми штрафного часу, одержаного за допущені помилки. 
За 1 місце – команда нагороджується перехідним кубком та грамотою 1 ступеня і  заохочується короткостроковою відпусткою терміном на 5 діб;  за 2 місце – грамота  2 ступеня і 3 доби відпустки, і за 3 місце –грамота 3 ступеня і триденна відпустка додому.
 
 
 
 
 
 
 
 
Лариса Кошеварова
НУЦЗУ
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10