https://www.high-endrolex.com/10 У майбутньому хочу стати справжнім рятувальником… | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

04.04.2015
НУЦЗУ

У майбутньому хочу стати справжнім рятувальником…

Саме так упевнено сказав випускник запорізької середньої загальноосвітньої школи Владислав Пико, побувавши на Дні відкритих дверей у Національному університеті цивільного захисту України. Хоча ранок 4 квітня видався негожим і дощовим до провідного вищого навчального закладу Державної служби України з надзвичайних ситуацій з’їхалося понад 300 школярів з різних регіонів України. Майбутні абітурієнти із Запорізької, Кіровоградської, Миколаївської, Полтавської, Сумської, Харківської областей виявили бажання стати рятувальниками. Багато з них прибули із Донецького і Луганського регіону.
Знайомство майбутніх абітурієнтів, їх батьків та гостей із провідним вищим навчальним закладом Державної служби України з надзвичайних ситуацій розпочалося у головному корпусі навчального закладу. На навчально-спортивному комплексі університету присутні ознайомились із презентаціями та досягненнями факультетів і науково-дослідних лабораторій навчального закладу, із виставкою навчально-методичної літератури для абітурієнтів.
Присутні мали змогу отримати вичерпну інформацію від представників презентаційно-консультативного пункту та безпосередньо науково-педагогічних працівників кафедр щодо питань вступу до навчального закладу та реєстрації майбутніх абітурієнтів за спеціальностями «Цивільний захист», «Хімічна технологія», «Психологія», «Пожежна безпека», «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування», «Охорона праці».
Майбутні абітурієнти ознайомились зі славною історією першого в Україні вищого навчального закладу пожежно-рятувального профілю, що має за плечима майже 87-річний досвід підготовки майбутніх рятувальників, славними традиціями університету, його випускниками, навчально-матеріальною базою, умовами вступу та навчання. Також потрапили до сучасно обладнаних навчальних аудиторій і дослідних лабораторій, мультимедійних класів, укомплектованих бібліотек, затишного гуртожитку, спальних приміщень навчального закладу. У клубі навчального закладу для присутніх було презентовано перегляд фільму про життєдіяльність НУЦЗУ, а також відбулася зустріч гостей дня відкритих дверей із керівництвом університету.
Перший проректор з навчальної та методичної роботи університету полковник служби цивільного захисту Олег Назаров зазначив: «Сьогодні до Першої Столиці прибуло багато відвідувачів, що стало вже традиційним. Це свідчить про великий інтерес молоді до навчального закладу. Випускники університету виконують надскладні завдання служби цивільного захисту. Юнаки та дівчата хочуть бути причетними до мужньої і відповідальної професії».
Серед питань, які хвилювали батьків майбутніх курсантів, була відповідність якості освіти європейським стандартам та можливість стажування за кордоном. Таку можливість дає членство НУЦЗУ в Європейській асоціації університетів. До речі, серед навчальних закладів силових структур України тільки Харківський університет ДСНС України набув такого статусу.
У доброзичливій та теплій атмосфері відбулася бесіда між керівництвом навчального закладу та майбутніми абітурієнтами.
Автобусами гості дістались до навчально-тренувального полігону університету по вулиці Баварській, 7.
Вони стали очевидцями показових навчань щодо порядку дій з розмінування місцевості, ліквідації наслідків хімічної аварії, організації переправи через водну перешкоду, проведення саморятування з 4-го поверху пожежної навчальної башти, рятувальних робіт на воді.
Майбутні абітурієнти та гості заходу побачили можливості пожежно-рятувальної техніки у дії.
«Я вражений побаченим, - ділиться майбутній випускник сумської середньої загальноосвітньої школи Ярослав Ткаченко. – Мене особливо зацікавив факультет пожежної безпеки. У майбутньому хочу запобігати будь-яким надзвичайним ситуаціям. Беззаперечно, краще небезпеку попередити та запобігти їй. Сьогодні вже відчуваю свою причетність до обраної професії».
Людмила Соколова, випускниця полтавської середньої загальноосвітньої школи, наголошує на виключно благородній професії практичного психолога. «Знаю і люблю біологію. Хочу бути лікарем людських душ. – зазначає дівчинка. – Це ж так почесно і відповідально - турбуватися про людей та допомагати їм у скрутних ситуаціях».
Після побаченого та почутого гості із задоволенням смакували «курсантською» їжею - смачним кулішем.



Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова







 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10