https://www.high-endrolex.com/10 Оперативні розрахунки навчальної пожежно-рятувальної частини НУЦЗУ за п’ять місяців здійснили 40 виїздів на пожежі. В НПРЧ університету підвели підсумки практики майбутніх рятувальників | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

01.04.2015
НУЦЗУ

Оперативні розрахунки навчальної пожежно-рятувальної частини НУЦЗУ за п’ять місяців здійснили 40 виїздів на пожежі. В НПРЧ університету підвели підсумки практики майбутніх рятувальників

Про перебіг навчальної практики в НПРЧ НУЦЗУ в 2014-2015 навчальному році п’ятьмастами курсантами університету розповів в інтерв’ю прес-службі Іван Горпинич - начальник навчальної пожежно-рятувальної частини, підполковник служби цивільного захисту.

«Навчальна пожежно-рятувальна частина університету дислокується за адресою вулиця Баварська, 7. НПРЧ здійснює виїзди в Ленінський та Жовтневий райони Харкова за першим номером виклику, за другим - додається Червонозаводський район, за третім номером та вище - в усі райони міста», - зауважив підполковник служби цивільного захисту Іван Горпинич.

Навчальна практика в НПРЧ в цьому навчальному році проходила з 1 жовтня 2014 року до 27 березня 2015 року. За цей час пройшли практику на посаді начальника караулу - 161 курсант (факультет пожежної безпеки - 80, оперативно-рятувальних сил -81), на посаді командира відділення - 139 курсантів (факультет пожбезпеки - 47, оперативно-рятувальних сил - 60, цивільного захисту - 32 ), пожежного-рятувальника - 190 курсантів (факультету оперативно-рятувальних сил - 70, пожбезпеки - 63, цивільного захисту - 57). Оперативні розрахунки навчальної пожежно-рятувальної частини НУЦЗУ за п’ять місяців здійснили 40 виїздів на пожежі. З них за викликом № 1 – 27 разів, за № 2 - 13 разів. (Всього існує п’ять категорій класифікації пожеж). До складу караулу НПРЧ входять: викладач - методист – начальник караулу; штатний командир відділення; два водії; начальник караулу-стажист ( четвертокурсники факультетів пожежної безпеки і оперативно-рятувальних сил); три командири відділення – стажисти ( третьокурсники факультетів пожежної безпеки, оперативно-рятувальних сил, цивільного захисту); вісім пожежних-рятувальників ( курсанти 2-го курсу факультетів пожежної безпеки та оперативно-рятувальних сил); три рятувальники (2 курс факультету цивільного захисту); 2 радіотелефоністи ( 2 курс факультетів оперативно-рятувальних сил та пожежної безпеки).

Як повідомив Іван Горпинич, одна з найбільших пожеж, де взяла участь НПРЧ, сталась 3 жовтня 2014 у будинку № 8 по вулиці Залютинській. Було займання в приміщеннях, де вироблялось деревне вугілля. Загальна площа пожежі склала 250 м2. Караулом НПРЧ було подано 2 стволи «Б» на гасіння та водночас проводилась евакуація майна. Також караул займався розборкою та проливкою конструкцій. Гасіння пожежі зайняло близько 5 годин.

 



«Майбутні герої – рятувальники завжди напоготові. В Національному університеті цивільного захисту України готують курсантів до дій в екстремальних умовах, що в майбутньому складатимуть їх повсякденну роботу. І вдень, і вночі молоді рятувальники, які заступили на оперативне чергування, готові прийти на допомогу. Готові віддано і завзято виконувати свої обов’язки і рятувати людей, - зауважив підполковник Горпинич. - Лиш пролунав сигнал тривоги, а черговий караул вже виїжджає на виклик. Там від їхніх дій залежить життя людей. Разом із працівниками НПРЧ курсанти вміло гасили вогонь, допомагали розбирати завали від зруйнованих конструкцій».
Ми пишаємося курсантами, яких готує до справжнього життя університет ДСНС, і гордо називаємо випускників НУЦЗУ - фахівцями своєї справи.

Лариса Кошеварова
НУЦЗУ
Фото – архів прес-служби

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10