https://www.high-endrolex.com/10 У Харкові пройшло відкриття виставки плакатів про правила поведінки у випадку виникнення надзвичайних ситуацій | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

23.03.2015
НУЦЗУ

У Харкові пройшло відкриття виставки плакатів про правила поведінки у випадку виникнення надзвичайних ситуацій

 
 
20 березня у приміщенні Чорнобильської історичної майстерні відбулось відкриття виставки дипломних проектів студентів Харківської державної академії дизайну і мистецтв (ХДАДМ)  присвячених культурі безпеки. У якості гостей на виставку завітали викладачі,  курсанти, працівники Національного університету цивільного захисту,   представники Головного управління ДСНС у Харківській області, Служби безпеки України, Департаменту науки і освіти.  
Учасникам  виставки презентували зразки розробок студентів-дипломників Харківської державної академії дизайну та мистецтв на тему популяризації методів громадської безпеки, які представлені в рамках  проекту "Культура безпеки".
У своїх роботах студенти наочно зобразили правила поведінки у випадку виявлення вибухових пристроїв, правила безпечної поведінки у публічних місцях, дії людини під час паніки у натовпі, інформацію про те, як підготувати житло на випадок виникнення надзвичайних ситуацій.
Студенти четвертого курсу кафедри графічного дизайну присвятили свої бакалаврські проекти актуальній темі популяризації методів громадської безпеки. Ідея проектів, які виконані в оригінальній формі коміксів, полягає у візуалізації актуальних видів поведінки і прийомів безпеки, призначених для молодіжної аудиторії. Всі напрацювання можуть бути виконані у вигляді окремих брошур, які легко виготовити самостійно. У простій та зрозумілій формі людям дають рекомендації про необхідні дії у разі виникнення різних загроз, також у легкій для сприйняття формі коміксів, плакатів і міні-брошур була представлена інформація про те, як повинна діяти людина в умовах виникнення надзвичайної ситуації.
На думку  курсантів НУЦЗУ, це сучасна і перспективна форма популяризації необхідних знань серед населення. Організаторами  заходів з культури безпеки вже складено план-графік відвідування  харківськими школярами,  студентами та громадськістю тематичної виставки і запропоновано курсантам та викладачам НУЦЗУ взяти безпосередню участь у проведенні занять з питань культури безпеки. Науковий керівник проекту з популяризації методів громадської безпеки професор кафедри графічного дизайну ХДАДМ Олег Векленко  разом із фахівцями НУЦЗУ планує затвердити перелік  тем дипломних  проектів з культури безпеки для випускників академії дизайну і мистецтв.
Відвідати виставку й ознайомитися з експонатами можна до 17 квітня. 
 
  
 
 
  
 
Лариса Кошеварова, НУЦЗУ
Фото – Вячеслав Мадієвський, Укрінформ
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10