https://www.high-endrolex.com/10 Нагальні проблеми безпеки сучасного суспільства у змісті кураторських годин | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

23.03.2015
НУЦЗУ

Нагальні проблеми безпеки сучасного суспільства у змісті кураторських годин

«Безпека сьогодні: просто, зрозуміло, доступно для дітей і дорослих!»

У приміщенні Чорнобильської історичної майстерні під таким гаслом розпочала роботу виставка з питань культури безпеки, активними учасниками відкриття якої разом із куратором Оленою Шароватовою стали курсанти-першокурсники напряму підготовки «Охорона праці».

 Нагальні проблеми безпеки сучасного суспільства, що стосуються поведінки людини в умовах виникнення різного роду надзвичайних ситуацій, відкрились для відвідувачів виставки у доволі незвичній формі. Повчальні плакати та міні-брошури з питань безпеки виконані у вигляді коміксів, авторами яких є слухачі Харківської державної академії дизайну та мистецтв.

Координатори проекту - ГО «Культурна ініціатива КОЛО» та Харківська міська громадська організація «Спілка Чорнобиль», усвідомлюючи вкрай актуальну необхідність виховання культури безпеки у сучасної молоді, що зростає в умовах суспільства ризику, віднайшли доцільну форму подачі інформації, знання якої захистить і убезпечить сучасних громадян від нестандартних ситуацій при перебуванні у громадських місцях, під час паніки у натовпі, при підготовці житла на випадок небезпечних ситуацій чи реакціях на письмові погрози, знахідки у вигляді вибухових пристроїв, та багатьох інших.

 

 

 

 

 

 

 

Доволі юні, проте професійно вмотивовані курсанти-першокурсники мали змогу висловити власні враження та надати певну оцінку поки що виставковим матеріалам представникам медіапростору. Не виключено, що незабаром і майбутні фахівці з безпеки – слухачі НУЦЗУ - долучаться до пропаганди базових засад безпеки саме у такий спосіб, співпрацюючи із координаторами проекту та авторами-виконавцями чудо-брошур.

 

 

Проведені у такий спосіб кураторські години, вочевидь, зумовлять поділ враженнями відвідувачів зі своїм оточенням однолітків, які теж можуть долучитись до вкрай важливої інформації на http://ipatriot.in.ua.

 

 

 

Олена Шароватова,

кафедра охорони праці та техногенно-екологічної безпеки

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10